Διευθυντής ΜΕΘ Τζανείου: Ανάγκη ενίσχυσης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού

Ο κρατικός μηχανισμός σίγουρα θα είναι πιο έτοιμος σε ένα πιθανό δεύτερο κύμα του κορωνοϊού αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εφησυχάσουμε ή να χαλαρώσουν τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, τόνισε στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» με την Κωνσταντίνα Πετούση και τον Νίκο Παρασκευά, ο διευθυντής στη ΜΕΘ του Τζανείου νοσοκομείου, Θανάσης Πρεκατές.

Υπογράμμισε ότι ο κορωνοϊός δεν είναι ένας σύγχρονος ιός αφού προϋπήρχε, απλά τώρα είναι πιο επικίνδυνος γιατί μεταδίδεται πιο εύκολα.

Σε ότι αφορά τους ασυμπτωματικούς ασθενείς είπε ότι δεν μεταδίδουν εύκολα τη νόσο, ενώ άνοιξε παράθυρο αισιοδοξίας λέγοντας ότι ο κορωνοϊός αντιμετωπίζεται σε κάποιο βαθμό με τα υπάρχοντα φάρμακα.

Για την ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είπε ότι θα πρέπει να γίνει και μάλιστα άμεσα, διότι μέχρι τώρα παρά τις προσλήψεις που έγιναν οι μονάδες που ασχολούνται με τον κορωνοϊό έχουν επανδρωθεί με προσωπικό από άλλα τμήματα των νοσοκομείων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κενά στα τμήματα αυτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κουρουμπλής: Διαψεύδει δημοσίευμα για ύποπτη τιμολόγηση φαρμάκων το 2016

Με δήλωσή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Κουρουμπλής τονίζει πως το έγγραφο που επικαλείται η εφημερίδα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία ανώνυμη καταγγελία. Υπενθυμίζει μάλιστα ότι ήταν υπουργός Υγείας

Περισσότερα »

Yποστήριξη σε άτομα με αναπηρία που θα ψηφίσουν

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ατόμων με αναπηρίες, που συνδέονται και με την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, έχουν προβλεφθεί τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να καταστεί δυνατή η συμμετοχή των εκλογέων αυτών στην κορυφαία εκδήλωση της δημοκρατίας.   Ειδικά για τις περιπτώσεις των εκλογέων με κινητικές αναπηρίες, οι οποίοι[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *