Δικαίωση Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κατά “Ελληνικής Λύσης”

Της Κωνσταντίνας Πετούση

Δικαιώθηκε από το Ειρηνοδικείο Πειραιά ο Δικηγορικός Σύλλογος της πόλης που προσέφυγε κατά του κόμματος “Ελληνική Λύση”, καταγγέλλοντάς το για αντιποίηση του δικηγορικού λειτουργήματος. Ειδικότερα, η καταγγελία των δικηγόρων του Πειραιά αφορούσε παροχή νομικών υπηρεσιών, στην οποία άσκησε πρόσθετη παρέμβαση η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργος Σταματογιάννης μίλησε στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» των Νίκου Παρασκευά και Κωνσταντίνας Πετούση, για το θέμα, προσθέτοντας ότι εφεξής ο Σύλλογος θα διαπιστώσει κατά πόσον υπάρχει συμμόρφωση με την εν λόγο δικαστική απόφαση.

Αναφορικά δε, με την παροχή νομικών υπηρεσιών των οικονομικά αδύναμων πολιτών – επιχείρημα που επικαλέστηκε η «Ελληνική Λύση» – ο κ. Σταματογιάννης υπενθύμισε τον θεσμό της νομικής βοήθειας που έχει συσταθεί από το 2004, όπου οι πολίτες χαμηλού εισοδήματος μπορούν να λάβουν την απαραίτητη νομική στήριξη.

Οι δηλώσεις του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργου Σταματογιάννη.

Θοδωρής Ασβεστόπουλος

Θοδωρής Ασβεστόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: 13 χρόνια σε γιατρό για ασέλγεια σε βάρος της ανήλικης κόρης του

Σε 13 χρόνια κάθειρξη καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης 41χρονο που κατηγορείτο για ασέλγεια σε βάρος της ανήλικης κόρης του. Ο κατηγορούμενος, γιατρός στο επάγγελμα, κρίθηκε κατά πλειοψηφία ένοχος (5-2) για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής, υπό[…]

Περισσότερα »

Ανοιχτή η παλαιά εθνική οδός Ελευσίνας – Θήβας

Διακόπηκε, λόγω χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Αλεποχωρίου, από το 10-ο χλμ έως την παραλιακή, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας, ενώ επιτρέπεται πλέον η κυκλοφορία φορτηγών οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας – Θήβας. Επίσης, η κίνηση των οχημάτων από το ύψος της Κάντζας στο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *