Δικαιοσύνη, ενέργεια και δημόσια διοίκηση στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης

Με θέματα του υπουργείου Δικαιοσύνης θα αρχίσουν σήμερα το μεσημέρι οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Θα ακολουθήσουν από τις 13:00 έως τις 14:00 συναντήσεις με αντικείμενο ενεργειακά – περιβαλλοντικά θέματα, ενώ από τις 14:00 έως τις 15:00 θα συζητηθούν θέματα δημόσιας διοίκησης.
Κατά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, με τους εκπροσώπους των θεσμών στο τραπέζι τέθηκαν η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2016 και οι στόχοι του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2017.
Σύμφωνα με πηγή, η οποία συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις, αντικείμενο των διαβουλεύσεων αποτέλεσε η αξιολόγηση της επίτευξης του δημοσιονομικού αποτελέσματος για το 2016 – μετά την αναθεώρηση των στοιχείων της Eurostat για το πρωτογενές αποτέλεσμα του 2015 – καθώς και οι τρόποι υλοποίησης των στόχων του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2017.
Σε κάθε περίπτωση, όπως διαβεβαίωσε η ίδια πηγή, από την πλευρά των δανειστών δεν τέθηκε ζήτημα νέων μέτρων, ενώ δεν αμφισβητήθηκαν οι στόχοι του προγράμματος για το δημοσιονομικό αποτέλεσμα της διετίας 2016 – 2017.
Στη διάρκεια των επαφών, εξετάστηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν:
• την αναθεώρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2015 στο 0,2% του ΑΕΠ έναντι αρχικής πρόβλεψης 0,7%
• την εξοικονόμηση δαπανών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατά 400 εκατ. ευρώ για τη διετία 2017-2018
• την πορεία αύξησης των δημοσίων εσόδων, τα οποία εμφανίζουν υπεραπόδοση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Οι μεγάλες κινεζικές συμβάσεις υπογράφονται στον Πειραιά”

Tης Γιώτας Φλώρου… Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου και του Επιμελητηρίου του Πεκίνου υπογράφηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. Η συμφωνία αφορά στην ανάπτυξη των ελληνοκινεζικών επιχειρηματικών σχέσεων και στην καθημερινότητα των μεγάλων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Όπως δήλωσε στο Κανάλι 1 ο πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Γιαννίδης «η[…]

Περισσότερα »

Κομισιόν: Δεν υπήρξε αίτημα αλλαγής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Δεν ζήτησε η Κομισιόν την αλλαγή της νομοθεσίας για τονΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση δήλωσε από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρτ. Ερωτηθείσα σχετικά με το θέμα, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης της Επιτροπής προς τους εκπροσώπους του Τύπου, η Μπράιτχαρτ ανέφερε ότι η Επιτροπή[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *