Δημ. Παπαδημούλης: Υπέρ της ελληνικής θέσης για τα εργασιακά η Κομισιόν

Επιστολή στους προς τους εκπροσώπους των θεσμών -Κομισιόν, ΔΝΤ, ΕΚΤ και EMΣ, απέστειλε η Ομάδα Εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ελέγχει το Ελληνικό Πρόγραμμα, ζητώντας τους, για τις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα, «να λάβουν υπόψη τις βέλτιστες πρακτικές σε διεθνές επίπεδο και στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος των απολύσεων, της συνδικαλιστικής δράσης και των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Η πρόταση για την επιστολή ήταν του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη και έγινε ομόφωνα δεκτή.

Η επιστολή εστάλη τον προηγούμενο μήνα και ήταν υπογεγραμμένη από τον πρόεδρο της Ομάδας Εργασίας, καθώς και της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

Οι Θεσμοί καλούνταν να ενημερώσουν το Ευρωκοινοβούλιο «σχετικά με την εκτίμησή τους για την έκθεση της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων (Expert Group) που συγκροτήθηκε για την αξιολόγηση των ρυθμίσεων των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα και τις συστάσεις της» καθώς και «σε ποιον βαθμό την έχουν λάβει υπόψη κατά τη διαμόρφωση των απόψεών τους, αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις της ελληνικής αγοράς εργασίας»

Χθες, η Κομισιόν απάντησε δια των Επιτρόπων Πιερ Μοσκοβισί αρμόδιου Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής και Μαριόν Τύσσεν, αρμόδιας για θέματα Απασχόλησης τονίζοντας ότι «η Κομισιόν στηρίζει την πρόταση του πορίσματος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά στην Ελλάδα».

Με αφορμή την απάντηση, ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε: «Η απάντηση της Κομισιόν είναι σε θετική κατεύθυνση – στις προτάσεις του πορίσματος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων περιλαμβάνεται με σαφήνεια η επαναφορά ισχύος των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα, ως μέρος του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Μένει να μετατραπεί και σε πράξη, μέσα από την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το πρόγραμμα αξιολόγησης του Ελληνικού Δημοσιονομικού Προγράμματος».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επαφές Α. Τσίπρα με Ματέο Ρέντσι στη Ρώμη

Στη Ρώμη σήμερα και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι, στο πλαίσιο ενός μαραθώνιου με στόχο την επίτευξη κοινά αποδεκτής νέας συμφωνίας με τους εταίρους με έμφαση στην ανάπτυξη αντί της λιτότητας. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να σημειώσει στον Ιταλό ομόλογό του, ότι «η[…]

Περισσότερα »

ΣΥΡΙZA: Το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι ο πιο σκληρός νεοφιλελευθερισμός

«Το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι ο πιο σκληρός νεοφιλελευθερισμός». Αυτό σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ και υπογραμμίζει ότι οι προτάσεις του για το μέλλον της χώρας «μας γυρίζουν πολύ πιο πίσω ακόμα κι από τη δεκαετία του 1960». «Σήμερα ο κ. Κ.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *