Δημ. Πινακοθήκη: Επιστημονική εσπερίδα για τον Πειραιά την Τετάρτη 4/12

Επιστημονική εσπερίδα με τίτλο «Ο Πειραιάς στις ερευνητικές προσεγγίσεις του ΕΚΚΕ», διοργανώνουν η Διεύθυνση  Πολιτισμού  του Δήμου Πειραιά  και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019, στις 5 μ.μ., στη Δημοτική  Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29).

Πρόγραμμα εκδήλωσης

17:00 – 17:30 Προσέλευση

17:30-18:00 Χαιρετισμοί

Γιάννης Μώραλης, Δήμαρχος Πειραιά

Ειρήνη Νταϊφά, Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού Δήμου Πειραιά

Νίκος Δεμερτζής, Διευθυντής ΕΚΚΕ

18:00 – 19:30 Ομιλίες

Συντονισμός: Λίτσα Μπαφούνη, Ιστορικός, Διευθύντρια Πολιτισμού Δήμου Πειραιά

Ιωάννα Τσίγκανου, Διευθύντρια Ερευνών ΕΚΚΕ: «Η «γκρίζα ζώνη» εμπορίου και λαθρεμπορίου στο λιμάνι του Πειραιά κατά τον 19ο αιώνα»

Ολυμπία Σελέκου, Διευθύντρια Ερευνών ΕΚΚΕ: «Οι παλιοί ρεμπέτες του Πειραιά μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας»

Στάθης Σορώκος, Ομότιμος Διευθυντής Ερευνών ΕΚΚΕ: «Η κοινωνική μορφολογία της περιοχής του Πειραιά»

Λάουρα Μαράτου-Αλιπράντη, Ομότιμη Διευθύντρια Ερευνών ΕΚΚΕ: «Κοινωνικοί δεσμοί και οικογενειακές σχέσεις σε τέσσερις περιοχές του Πειραιά. Δεδομένα από Έρευνα του ΕΚΚΕ»

Ανδρομάχη Χατζηγιάννη, Διευθύντρια Ερευνών ΕΚΚΕ: «Η εγκατάσταση των εσωτερικών μεταναστών στις περιοχές του Πειραιά»

Γιώργος Μπιθυμήτρης, Ερευνητής ΕΚΚΕ & Παναγιώτης Κουστένης, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: «Το κόκκινο και το μαύρο: εθνικισμός και ταξικές ταυτότητες στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος»

19:30 – 20:00 Συζήτηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΛΠ: Ο Σ. Κυραμαργιός για τα Λιπάσματα

Με αφορμή δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου για δήθεν δήλωση του Αναπληρωτή Δ/ντος Συμβούλου του ΟΛΠ  Α.Ε. κ. Σταύρου Κυραμαργιού σχετικά με την παραχώρηση της συγκεκριμένης έκτασης στην περιοχή Λιπασμάτωνσε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, ο κ. Κυραμαργιός δήλωσε κατηγορηματικά ότι: “πράγματι παραβρέθηκε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση[…]

Περισσότερα »

Συνεργασία Περιφέρειας Πειραιά με το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργου Γαβρίλη με τον Διοικητή του Γενικού νοσοκομείου Νίκαιας, Κων. Πεταλά, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων της ΠΕ Πειραιά και στελεχών του νοσοκομείου, προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατότητες συνεργασίας με στόχο την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς. Στην διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε να προωθηθούν από[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *