Δημαρχείο Πειραιά: Εθιμοτυπική επίσκεψη από αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Πειραιά πραγματοποίησε αντιπροσωπεία αξιωματικών του  πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α. «Leyte Gulf (CG-55)», που βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά και  η οποία είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμίδη.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Κυβερνήτης CAPT William “Grady” Musser και ένας ακόμη αξιωματικός μέλος του πληρώματος.

Την αντιπροσωπεία  συνόδευε η ναυτική ακόλουθος της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Ελλάδα Πλοίαρχος Rose Rise.

Ο Πρόεδρος του  Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Παναγιώτης Αβραμίδης,  σε δήλωσή  του, ανέφερε ότι ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για την ιστορική εξέλιξη του Πειραιά και τον ρόλο της ναυτιλίας και του λιμανιού κατά την αρχαιότητα, αλλά και στη σύγχρονη εποχή.

Επεσήμανε τις στενές σχέσεις Ελλάδος και Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, οι οποίες εδράζονται, όπως είπε, σε μια μακρά περίοδο συνεργασίας. Τόνισε τις κοινές αξίες που συνδέουν τις δύο χώρες για Ελευθερία και Δημοκρατία και τη συμπαράταξή τους στους δύο Παγκόσμιους πολέμους.

Καταλήγοντας, σημείωσε  τον  σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η πολυπληθής και ακμάζουσα Ελληνική ομογένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Στο τέλος της συνάντησης αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς ο ΟΠΑΝ

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη ρουχισμού, για τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη Δυτική Αττική. Τα σημεία συλλογής είναι τα εξής: Δημοτικό Κολυμβητήριο «Α. Γαρύφαλλος» πλαζ Βοτσαλάκια Κλειστό Γυμναστήριο “Π. Σαλπέας”, Ακτή Μιαούλη 552 Δημοτικά  γυμναστήρια που[…]

Περισσότερα »

“Οι πρόσφυγες στον Πειραιά έχουν δικαίωμα στην ανθρώπινη αντιμετώπιση”

Του Χρήστου Παπαδόπουλου… Εκδήλωση με θέμα: Προσφυγική κρίση – Διαχείριση και Δράσεις πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 29 Μαρτίου από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης και ο Δημοτικός Σύμβουλος της πόλης, Πέτρος Κόκκαλης. Κατά την ομιλία των αρμοδίων προσώπων παρουσιάστηκαν στατιστικά στοιχεία σε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *