Δήμαρχοι Πειραιά: Αγγίζει τα όρια της αρνησιδικίας η καθυστέρηση της δίκης της ΧΑ

Με κοινή δήλωσή τους για την επέτειο των 5 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και οι δήμαρχοι Πειραιά, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Περάματος, Κορυδαλλού, Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, υπογραμμίζουν ότι η Αυτοδιοίκηση ως θεσμός της δημοκρατίας και της συμμετοχής, καλείται να αξιοποιήσει την άμεση σχέση της με την κοινωνία κρατώντας ζωντανή την συλλογική ιστορική μνήμη, επαναφέροντας και αναζωογονώντας στην συνείδηση και στην κουλτούρα της τις αντιφασιστικές παραδόσεις και την κληρονομιά των αγώνων για δημοκρατία και ελευθερία.

Σχολιάζοντας την καθυστέρηση που σημειώνεται στη δίκη της Χρυσής Αυγής τονίζουν ότι αγγίζει τα όρια της αρνησιδικίας και υπονομεύει την ίδια την έννοια της δικαιοσύνης, ενώ οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί κυκλοφορούν ελεύθεροι και συνεχίσουν να απειλούν και να δηλητηριάζουν τη δημοκρατία και τις θεσμικές λειτουργίες της.

Αναφερόμενοι στις εξελίξεις στην Ευρώπη και την άνοδο της ακροδεξιάς σημειώνουν ότι οι εξελίξεις δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας και εφησυχασμού. «Η μισαλλοδοξία του ναζισμού, του φασισμού, του εθνικισμού και του ρατσισμού, των σκοτεινών αντιλήψεων και πρακτικών της περιόδου του ’30, εμφανίζονται ξανά απειλητικές, κατορθώνοντας στο έδαφος της κρίσης εκπροσώπησης, του ελλείμματος δημοκρατίας και της οικονομικής κρίσης να αποκτούν, εκ νέου, ακροατήρια και οπαδούς».

Ενώ σημειώνουν ότι «στην Ελλάδα της κρίσης που δοκιμάζεται η κοινωνική συνοχή, η επανεμφάνιση του φασισμού, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του εθνικισμού δεν συνιστά ένα μακρινό ενδεχόμενο, μια αόρατη απειλή. Ο φασισμός δεν στρέφεται μόνο ενάντια στις μειοψηφίες και στις μειονότητες αλλά ενάντια σε όλο το λαό και την εργατική τάξη , ενάντια σε όσους αγωνίζονται για τα λαϊκά, εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Η Αυτοδιοίκηση ως θεσμός της δημοκρατίας και της συμμετοχής, καλείται να αξιοποιήσει την άμεση σχέση της με την κοινωνία κρατώντας ζωντανή την συλλογική ιστορική μνήμη, επαναφέροντας και αναζωογονώντας στην συνείδηση και στην κουλτούρα της τις αντιφασιστικές παραδόσεις και την κληρονομιά των αγώνων για δημοκρατία και ελευθερία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκπομπή: Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο 4/3/14

Bio Latest Posts Ρεπορτάζ Κανάλι Ένα Latest posts by Ρεπορτάζ Κανάλι Ένα (see all) Αναδρομικά οι μεγάλοι κερδισμένοι – 16 Ιουλίου 2019 Ακροδεξιό παραλήρημα Βελόπουλου – 15 Ιουλίου 2019 Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά έκανε ασφαλιστικά μέτρα στην Ελληνική Λύση – 13 Ιουλίου 2019

Περισσότερα »

Γ. Πατούλης: “Πρέπει όλοι να σεβαστούμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος”

Σε δήλωση του ο προέδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος μεταξύ άλλων τόνισε: “Ο Ελληνικός Λαός αποφάσισε με πολύ καθαρή πλειοψηφία και πρέπει όλοι να σεβαστούμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Αυτός είναι ο υπέρτατος κανόνας της Δημοκρατίας. Όσον αφορά την αποτίμηση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, θεωρώ ότι[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *