Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας: Με ψευδείς καταθέσεις κέρδισαν το δικαστήριο οι 27 εργαζόμενοι

Εάν οι 27 εργαζόμενοι του Δήμου Αγίας Βαρβάρας που κέρδισαν στο Πρωτόδικο Δικαστήριο την μονιμοποίησή τους, δεν παρουσιάσουν την απόφαση αυτή στο Δήμο, δεν πρόκειται να κάνω έφεση.

Αυτό ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος, Λάμπρος Μίχος, μιλώντας αποκλειστικά στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ μετά το θόρυβο που ξεσήκωσε η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, την οποία ελέγχει, να προχωρήσει σε έφεση κατά της συγκεκριμένης απόφασης.

Όπως είπε ο κ. Μίχος οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν κινδυνεύουν να απολυθούν δεδομένου ότι λειτουργούν το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» και άλλα κοινωφελή προγράμματα, τα οποία χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε..

Ήδη θα «τρέξει» διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ για να προσληφθούν μόνιμα στα προγράμματα αυτά και έχει γίνει πρόβλεψη όσοι εργάζονται στους συγκεκριμένους φορείς να έχουν υψηλή μοριοδότηση ώστε να προσληφθούν οπωσδήποτε. Κάτι που σημαίνει ότι και τη δουλειά τους εξασφαλίζουν αλλά και την πληρωμή τους μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, δηλαδή δεν θα επιβαρύνεται με τη μισθοδοσία τους ο Δήμος, κάτι που θα συνέβαινε αν δεχόταν την απόφαση του Δικαστηρίου να τους μονιμοποιήσει.

Ο κ. Μίχος κατάγγειλε ακόμα ότι ο πρώην δήμαρχος Γ. Καπλάνης, παράνομα παρέστη στο δικαστήριο και έκανε παρέμβαση υπέρ των υπαλλήλων που είχαν προσφύγει, δεδομένου ότι μεταξύ των 27 είναι και η σύζυγός του, αλλά και ένα άλλο άτομο που έχει απολυθεί εδώ και 4 χρόνια από το Δήμο και για το οποίο βεβαίωσε ότι εργαζόταν κανονικά.

Μεταξύ των 27 που είχαν προσφύγει είναι και η σύζυγος συνδικαλιστή της ΠΟΕ ΟΤΑ από το Δήμο Πειραιά.  Τελικά, αναρωτήθηκε ο κ. Μϊχος, μήπως κάποιοι κοιτάνε το προσωπικό τους συμφέρον και αδιαφορούν για το συμφέρον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μας εκφράζει όλους;

 

Νίκος Παρασκευάς

 

Ολόκληρη η συνέντευξη του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας Λάμπρου Μίχου

Διαβάστε επίσης

Καταγγελίες για αντεργατική πολιτική κατά του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

EEΠ: Σύσκεψη φορέων για τα έργα στην πόλη του Πειραιά

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Μπενέτος έστειλε επιστολή προς το Δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μώραλη ζητώντας σύσκεψη φορέων για τα έργα που είναι σε εξέλιξη στην πόλη. Μεταξύ άλλων τονίζει ότι: «Το θέμα της επέκτασης της γραμμής του ΜΕΤΡΟ και του ΤΡΑΜ στον Πειραιά και της σύνδεσης της[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *