Δήμος Πειραιά: Γνωριμία με την εκπαίδευση Stem και την Ρομποτική 

Δωρεάν εκπαιδευτική δράση με θέμα «Γνωριμία με την εκπαίδευση Stem  και την Ρομποτική» διοργανώνει η Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά.

Η  εκπαιδευτική  αυτή δράση απευθύνεται σε παιδιά  Δημοτικού και Γυμνασίου και δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις. Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15/12/2019 και την Κυριακή 22/12/2019 με τη μορφή εργαστηρίου στην Ιωνίδειο Σχολή Πειραιά από τις 10:00 έως τις 18:00, σε καθορισμένο χρόνο ανά μαθητή, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο  2132022361.

Στόχος είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά  με την εκπαίδευση STEM και την εκπαιδευτική Ρομποτική, ώστε χρησιμοποιώντας στοιχεία από όλες τις θετικές επιστήμες, σε συνδυασμό μεταξύ τους, να αποκτήσουν την ικανότητα να επιλύουν προβλήματα (problem solvers) και να συμμετέχουν με αξιώσεις στον μελλοντικό ψηφιακό κόσμο που διαμορφώνεται με ταχύτατο ρυθμό.

Ταυτόχρονα δίνεται η ευκαιρία μέσα από το πρόγραμμα STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) να συνδεθεί η μάθηση με τη θεωρητική γνώση,  με την πραγματικότητα και με την πρακτική εφαρμογή,  ώστε να φέρει τους μαθητές πιο κοντά στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας.

Αρκετά σημαντικά οφέλη για τους μαθητές

Για την αξιόλογη αυτή δράση, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη, δήλωσε:«Η εκπαιδευτική ρομποτική έχει αρκετά σημαντικά οφέλη για τους μαθητές, εκτός από τα προφανή τεχνολογικά, όπως: Εξάσκηση στη δημιουργική σκέψη και τη λήψη αποφάσεων, ανακάλυψη κλίσεων και ενδιαφερόντων που δεν ήξεραν ότι διαθέτουν, χειρισμό της τεχνολογίας με υπευθυνότητα, ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας, πολύτιμες νοητικές δεξιότητες (αναλυτική και συνθετική σκέψη, δημιουργικότητα, κριτική σκέψη).

Όλα αυτά τα σημαντικά εκπαιδευτικά οφέλη, αλλά και η επιθυμία να προσφέρουμε χαρά στους μικρούς μας φίλους μέσα από το εκπαιδευτικό παιχνίδι εκδηλώσεων μας ώθησαν σε αυτή την εκπαιδευτική δράση, η οποία δίνει την ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία με την εκπαιδευτική ρομποτική που αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο μάθησης».

Για την εκπαιδευτική ρομποτική

Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι μία  καινούργια επιστήμη στην οποία συνδυάζονται στοιχεία ανάπτυξης λογισμικού, τεχνητής νοημοσύνηςμηχανολογίας, μελέτης της ανθρώπινης συμπεριφοράς και συνδέεται άρρηκτα με την εκπαίδευση STEM, καθώς αξιοποιεί σε όλο της το εύρος την Τεχνολογία και τα Μαθηματικά.  Οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Πειραιά μέσα από το πρόγραμμα αυτό που παρέχεται δωρεάν, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν αυτές τις τεχνολογικές εξελίξεις που θα επηρεάσουν το μέλλον τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ύψους 260.000 ευρώ στους Δήμους Χαλκηδόνας, Νομού Θεσσαλονίκης (ευρώ 80.000), Άργους Ορεστικού, Νομού Καστοριάς (ευρώ 30.000) και Φαιστού, Νομού Ηρακλείου (ευρώ 150.000), αποκλειστικά για την επιδιόρθωση ζημιών που προκλήθηκαν στα δίκτυα και τις υποδομές των Δήμων, λόγω των φυσικών καταστροφών από την κακοκαιρία, με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠΕΣ[…]

Περισσότερα »

«Φτάνει πια η παρουσία των φυλακών στην πόλη μας»

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου… Ως ηθικούς αυτουργούς για την χρόνια ανασφάλεια που βιώνουν οι κάτοικοι του Κορυδαλλού, κατηγορεί τις κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών ο Δήμαρχος της πόλης Σταύρος Κασσιμάτης, με αφορμή την αποκάλυψη του σχεδίου του Χριστόδουλου Ξηρού για μεγάλη επίθεση στις φυλακές της περιοχής. Όπως δήλωσε ο κ. Κασσιμάτης στο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *