Δήμος Πειραιά: Πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση του ιού του δυτ. Νείλου

Του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Έξαρση του ιού του δυτικού Νείλου σημειώθηκε στην χώρα μας το καλοκαίρι που πέρασε. Συγκεκριμένα μέχρι την Πέμπτη 30 Αυγούστου είχαν σημειωθεί 17 θάνατοι και είχαν δηλωθεί 153 κρούσματα πανελλαδικά, ενώ νοσηλεύονται 11 άτομα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και άλλα 19 άτομα σε απλούς θαλάμους νοσηλείας. Εξιτήριο έχουν λάβει 99 συμπολίτες μας.

Τα θανατηφόρα κρούσματα του ιού εντοπίζονται κυρίως σε ηλικιωμένους με συνυπάρχοντα νοσήματα.

Όσον αφορά τον Πειραιά, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, παρατηρήθηκαν κρούσματα στην περιοχή των Καμινίων, τα οποία δεν ήταν σοβαρά.

«Αν και η αρμοδιότητα για την πρόληψη και καταπολέμηση του ιού ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής, ασβεστώσαμε τα φρεάτια και κάναμε ψεκασμούς στο Νεκροταφείο της Ανάστασης», δήλωσε στο Κανάλι Ένα ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης.

Εντούτοις διευκρίνισε ότι το 80% που προσβάλλεται από τον ιό του δυτικού Νείλου δεν κινδυνεύει, αλλά ο κίνδυνος αφορά τις ομάδες με ευπαθή υγεία.

Ο κ. Πλατανησιώτης έδωσε επίσης χρήσιμες συμβουλές για την πως μπορούμε να αποφύγουμε την προσβολή από τον ιό, με κυριότερη να απομακρύνουμε τα λιμνάζοντα νερά από τα μπαλκόνια ή τις αυλές των σπιτιών μας.

Οι δηλώσεις του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά Νίκου Πλατανησιώτη…

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δέσμευση λεμονιών σε επιχείρηση του Ρέντη

Στη δέσμευση λεμονιών προέλευσης Αιγύπτου συνολικού βάρους 1.016 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στο πλαίσιο των στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούν στην αγορά.

Περισσότερα »

Δ. Πειραιά: Στρατηγική για την αστική αναβάθμιση και ανάπτυξη της πόλης

Παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο  η στρατηγική  για την αστική αναβάθμιση και την οικονομική  ανάπτυξη της πόλης, τη δημιουργία  νέων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Η στρατηγική αυτή αξιοποιεί το σύγχρονο χρηματοδοτικό εργαλείο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε.), το οποίο στοχεύει  στη  συγκέντρωση πόρων από ποικίλες χρηματοδοτικές πηγές.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *