Δήμος Πειραιά: Πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση του ιού του δυτ. Νείλου

Του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Έξαρση του ιού του δυτικού Νείλου σημειώθηκε στην χώρα μας το καλοκαίρι που πέρασε. Συγκεκριμένα μέχρι την Πέμπτη 30 Αυγούστου είχαν σημειωθεί 17 θάνατοι και είχαν δηλωθεί 153 κρούσματα πανελλαδικά, ενώ νοσηλεύονται 11 άτομα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και άλλα 19 άτομα σε απλούς θαλάμους νοσηλείας. Εξιτήριο έχουν λάβει 99 συμπολίτες μας.

Τα θανατηφόρα κρούσματα του ιού εντοπίζονται κυρίως σε ηλικιωμένους με συνυπάρχοντα νοσήματα.

Όσον αφορά τον Πειραιά, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, παρατηρήθηκαν κρούσματα στην περιοχή των Καμινίων, τα οποία δεν ήταν σοβαρά.

«Αν και η αρμοδιότητα για την πρόληψη και καταπολέμηση του ιού ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής, ασβεστώσαμε τα φρεάτια και κάναμε ψεκασμούς στο Νεκροταφείο της Ανάστασης», δήλωσε στο Κανάλι Ένα ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης.

Εντούτοις διευκρίνισε ότι το 80% που προσβάλλεται από τον ιό του δυτικού Νείλου δεν κινδυνεύει, αλλά ο κίνδυνος αφορά τις ομάδες με ευπαθή υγεία.

Ο κ. Πλατανησιώτης έδωσε επίσης χρήσιμες συμβουλές για την πως μπορούμε να αποφύγουμε την προσβολή από τον ιό, με κυριότερη να απομακρύνουμε τα λιμνάζοντα νερά από τα μπαλκόνια ή τις αυλές των σπιτιών μας.

Οι δηλώσεις του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά Νίκου Πλατανησιώτη…

 

 

Βαγγέλης Χατζηκωνσταντής

Βαγγέλης Χατζηκωνσταντής

Βαγγέλης Χατζηκωνσταντής

Latest posts by Βαγγέλης Χατζηκωνσταντής (see all)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίπολη: Kηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για διάστημα τριών μηνών κηρύχθηκε η Τρίπολη με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και ύστερα από αίτημα του Δήμου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μείζον ζήτημα της απομάκρυνσης των απορριμμάτων. Η απόφαση ελήφθη με σκοπό να προστατευθεί η δημόσια υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών της[…]

Περισσότερα »

Δ. Πειραιά: Παροχή τροφίμων εν όψει Χριστουγέννων

Ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί και εν όψει Χριστουγέννων θα προμηθεύσει με βασικά είδη διατροφής, μέσω διατακτικών, οικονομικά αδύναμους δημότες και κατοίκους του Πειραιά. Όσοι επιθυμούν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση από τις 24-11-2014 έως τις 5-12-2014 στο τμήμα κοινωνικών δραστηριοτήτων του Δήμου (Ηρώων Πολυτεχνείου 19, 3ος όροφος, γραφείο 27)[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *