Δήμος Πειραιά: Πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση του ιού του δυτ. Νείλου

Του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Έξαρση του ιού του δυτικού Νείλου σημειώθηκε στην χώρα μας το καλοκαίρι που πέρασε. Συγκεκριμένα μέχρι την Πέμπτη 30 Αυγούστου είχαν σημειωθεί 17 θάνατοι και είχαν δηλωθεί 153 κρούσματα πανελλαδικά, ενώ νοσηλεύονται 11 άτομα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και άλλα 19 άτομα σε απλούς θαλάμους νοσηλείας. Εξιτήριο έχουν λάβει 99 συμπολίτες μας.

Τα θανατηφόρα κρούσματα του ιού εντοπίζονται κυρίως σε ηλικιωμένους με συνυπάρχοντα νοσήματα.

Όσον αφορά τον Πειραιά, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, παρατηρήθηκαν κρούσματα στην περιοχή των Καμινίων, τα οποία δεν ήταν σοβαρά.

«Αν και η αρμοδιότητα για την πρόληψη και καταπολέμηση του ιού ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής, ασβεστώσαμε τα φρεάτια και κάναμε ψεκασμούς στο Νεκροταφείο της Ανάστασης», δήλωσε στο Κανάλι Ένα ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης.

Εντούτοις διευκρίνισε ότι το 80% που προσβάλλεται από τον ιό του δυτικού Νείλου δεν κινδυνεύει, αλλά ο κίνδυνος αφορά τις ομάδες με ευπαθή υγεία.

Ο κ. Πλατανησιώτης έδωσε επίσης χρήσιμες συμβουλές για την πως μπορούμε να αποφύγουμε την προσβολή από τον ιό, με κυριότερη να απομακρύνουμε τα λιμνάζοντα νερά από τα μπαλκόνια ή τις αυλές των σπιτιών μας.

Οι δηλώσεις του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά Νίκου Πλατανησιώτη…

 

 

Βαγγέλης Χατζηκωνσταντής

Βαγγέλης Χατζηκωνσταντής

Βαγγέλης Χατζηκωνσταντής

Latest posts by Βαγγέλης Χατζηκωνσταντής (see all)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Graffiti στο κτίριο του ΣΙΛΟ στο λιμάνι του Πειραιά

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες με graffiti της εικαστικής αισθητικής παρέμβασης στο κτίριο του ΣΙΛΟ στο λιμάνι του Πειραιά, από την ομάδα καλλιτεχνών με την επωνυμία “UrbanAct” μη κερδοσκοπικού φορέα, με συντονιστή τον Κυριάκο Ιωσηφίδη, που είναι γνωστή από τα έργα της σε δημόσιους χώρους και τα σχολικά κτίρια. Πρόκειται για τη[…]

Περισσότερα »

Προσφορά υποδημάτων σε άπορες οικογένειες του Πειραιά

Μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας Γιάννη Βοϊδονικόλα, σε συνεργασία με την Ένωση “Μαζί για το Παιδί” και τους “Εθελοντές του Κόσμου”, 103 άπορες οικογένειες της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας,  παρέλαβαν υποδήματα της εταιρείας TOMS, μετά από ευγενική χορηγία της εταιρείας. Η προσφορά και η διανομή των προϊόντων[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *