Δήμος Πειραιά: Πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση του ιού του δυτ. Νείλου

Του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Έξαρση του ιού του δυτικού Νείλου σημειώθηκε στην χώρα μας το καλοκαίρι που πέρασε. Συγκεκριμένα μέχρι την Πέμπτη 30 Αυγούστου είχαν σημειωθεί 17 θάνατοι και είχαν δηλωθεί 153 κρούσματα πανελλαδικά, ενώ νοσηλεύονται 11 άτομα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και άλλα 19 άτομα σε απλούς θαλάμους νοσηλείας. Εξιτήριο έχουν λάβει 99 συμπολίτες μας.

Τα θανατηφόρα κρούσματα του ιού εντοπίζονται κυρίως σε ηλικιωμένους με συνυπάρχοντα νοσήματα.

Όσον αφορά τον Πειραιά, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, παρατηρήθηκαν κρούσματα στην περιοχή των Καμινίων, τα οποία δεν ήταν σοβαρά.

«Αν και η αρμοδιότητα για την πρόληψη και καταπολέμηση του ιού ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής, ασβεστώσαμε τα φρεάτια και κάναμε ψεκασμούς στο Νεκροταφείο της Ανάστασης», δήλωσε στο Κανάλι Ένα ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης.

Εντούτοις διευκρίνισε ότι το 80% που προσβάλλεται από τον ιό του δυτικού Νείλου δεν κινδυνεύει, αλλά ο κίνδυνος αφορά τις ομάδες με ευπαθή υγεία.

Ο κ. Πλατανησιώτης έδωσε επίσης χρήσιμες συμβουλές για την πως μπορούμε να αποφύγουμε την προσβολή από τον ιό, με κυριότερη να απομακρύνουμε τα λιμνάζοντα νερά από τα μπαλκόνια ή τις αυλές των σπιτιών μας.

Οι δηλώσεις του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά Νίκου Πλατανησιώτη…

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Νοιάζομαι – Μοιράζομαι» συγκέντρωση τροφίμων για τους απόρους

Της Γιώτας Φλώρου… Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των Πειραιωτών στην χριστουγεννιάτικη δράση του τηλεοπτικού σταθμού Mega «Νοιάζομαι-Μοιράζομαι», η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στον πεζόδρομο της Δραγάτση. «Έχουμε την αίσθηση ότι πήγε πολύ καλά η δράση, η οποία έγινε για πρώτη φορά στον Πειραιά. Συγκεντρώθηκε μεγάλη ποσότητα από τα είδη πρώτης[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *