Δημοσχάκης: Ο Μάικ Πομπέο στηρίζει τις ελληνικές θέσεις

Την άποψη ότι οι ΗΠΑ εγκαταλείπουν για πρώτη φορά την πολιτική των ίσων αποστάσεων μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, εξέφρασε μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 904 και την εκπομπή «Προ παντός ψυχραιμία» με τον Νίκο Μπαρδούνια, ο βουλευτής της ΝΔ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, με φόντο την επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα.

Παρατήρησε ότι ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών στηρίζει τις ελληνικές θέσεις, κατανοεί ότι η ένταση μεταξύ δύο κρατών – μελών του ΝΑΤΟ δεν συμφέρει κανέναν και δήλωσε αντίθετος σε αυθαίρετες ενέργειες που τορπιλίζουν τον διάλογο.

Όπως επισήμανε ο κ. Δημοσχάκης, το Διεθνές Δίκαιο αποτελεί πυξίδα για τα ευρωπαϊκά κράτη, τα οποία είναι προσηλωμένα σε αυτή την αρχή, ενώ την ίδια ώρα ο γείτονας εκτίθεται και αυτοπεριορίζεται. «Σε αυτό το πλαίσιο οι διερευνητικές επαφές πρέπει να συνεχιστούν» κατέληξε.

Επιμέλεια Κ. Πετούση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πηγές Μαξίμου: Δε θα γίνουν δεκτές σκόπιμες κωλυσιεργίες για την επένδυση στο Ελληνικό

“Η ελληνική κυβέρνηση δίνει τον απαραίτητο χρόνο και χώρο στους θεσμούς και τη δημόσια διοίκηση να λειτουργήσουν με βάση το νόμο σε όλες τις περιπτώσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αποδεχθεί σκόπιμες κωλυσιεργίες που θα έθεταν σε αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη βούλησή της και την αποφασιστικότητά της για την ολοκλήρωση[…]

Περισσότερα »

Μητσοτάκης: Ή θα παραμείνουμε στο βάλτο ή θα βαδίσουμε στο δρόμο της ευημερίας

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα λέει πολλά γιατί ξέρει πως δεν θα τα κάνει ενώ εμείς μιλάμε συγκροτημένα γιατί ξέρουμε ότι θα κληθούμε να εφαρμόσουμε στην πράξη όσα προτείνουμε».

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *