Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Οχι στον όρο Μακεδονία λένε 7 στους 10

Το 71,5% δηλώνει ότι δεν αποδέχεται τη χρήση του «όρου Μακεδονία», ενώ το 22,5% λέει «ναι» σε σύνθετη ονομασία και το 6% δεν απαντά. Πώς κρίνονται οι χειρισμοί Τσίπρα και Μητσοτάκη.

Την αντίθεσή τους στη χρήση του όρου «Μακεδονία», σε ενδεχόμενη λύση του Σκοπιανού, εκφράζουν οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειονότητα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για το ΕΛΙΑΜΕΠ.
Ειδικότερα, το 71,5% δεν αποδέχεται τη χρήση του «όρου Μακεδονία», ενώ το 22,5% λέει «ναι» σε σύνθετη ονομασία και το 6% δεν απαντά.
Οπως μεταδίδει η Καθημερινή, οι ερωτηθέντες εκτιμούν πως οι χειρισμοί του Αλέξη Τσίπρα είναι σε λάθος κατεύθυνση, σε ποσοστό 56% (έναντι 26,5% που απαντά ότι κινούνται σε ορθή κατεύθυνση), ενώ αντίστοιχα το 54% κρίνει αρνητικά τη στάση του Κ. Μητσοτάκη και το 21,5% θετικά.
Το 47% θεωρεί λανθασμένες τις κινήσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ενώ το 26% σωστές, ενώ το 51% κρίνει αρνητικά τις τοποθετήσεις του Πάνου Καμμένου και το 26,5% θετικά. Το 41% κρίνει αρνητικά τη στάση του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου και το 34,5% θετικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επισκέπτεται την Αθήνα ο Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ

Την Αθήνα επισκέπτεται την Παρασκευή ο πρόεδρος του Ευρ. Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, με αφορμή την παρουσίαση της ελληνικής μετάφρασης του βιβλίου του «Η Ευρώπη στη θύελλα – Υποσχέσεις και προκαταλήψεις».  Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο κύριος Ρομπάι θα βρεθεί στα γραφεία της Frontex. Στο υπουργείο Ναυτιλίας[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *