Δημοσκόπηση: Στο 19,5 % η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 19,5 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας PULSE για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θετικά αξιολογούν οι πολίτες τους χειρισμούς της κυβέρνησης αναφορικά με την πανδημία.

Αντίστοιχα θετικά αξιολογούν και την επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Ειδικότερα η πρόθεση ψήφου έχει ως εξής:

  • ΝΔ: 42,5%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 23%
  • ΚΙΝΑΛ: 6%
  • ΚΚΕ: 5%
  • Ελληνική Λύση: 3,5%
  • ΜέΡΑ25: 3%
  • Άλλο: 6%
  • Στο 11% η αδιευκρίνιστη ψήφος

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνοντας το 50% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει το 24%.

Πώς αξιολογούν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Το 75% αξιολογεί θετικά τις επιδόσεις της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ το 19% αρνητικά.

Αντίστοιχα, το 42% αξιολογεί θετικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ το 50% αρνητικά.

Το 79% αξιολογεί θετικά τους χειρισμούς της επιτροπής λοιμωξιολόγων και του Σ. Τσιόδρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ το 16%  αρνητικά.

Το 83% αξιολογεί θετικά  την αντίδραση των γιατρών – νοσηλευτών και συνολικά του ΕΣΥ απέναντι στην πανδημία, ενώ μόλις το 9% δίνει αρνητική αξιολόγηση.

Ανησυχία για την επιδημία

Την ίδια στιγμή, το 44% ανησυχεί για την επιδημία μετά τη χαλάρωση των μέτρων, ενώ το 20% δεν ανησυχεί. Το 27% ανησυχεί σε μέτριο βαθμό.

Επιπρόσθετα, το 54% εκτιμά πως τα μέτρα στήριξης της οικονομίας είναι σε θετική κατεύθυνση, ενώ το 37% απαντά πως κινούνται σε αρνητική κατεύθυνση.

Ανασχηματισμός

Επίσης, το 59% απαντά πως χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις σε κάποια πρόσωπα της κυβέρνησης, ενώ το 22% απαντά πως πρέπει να μείνει το κυβερνητικό σχήμα ως έχει.

Διακοπές

Το 64% απαντά πως με τις κατάλληλες τιμές θα έκανε διακοπές σε τουριστικό κατάλυμα στην Ελλάδα, ενώ το 28% απαντά πως δεν θα έκανε διακοπές.

 

tanea.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρώτα αξιολόγηση, μετά συζήτηση για τον ρόλο του ΔΝΤ

Η κλεψύδρα του χρόνου που αδειάζει για την ελληνική οικονομία, τα ταμειακά διαθέσιμα και τις αποφάσεις της ΕΚΤ για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης προκαλούν δεύτερες σκέψεις στο Μαξίμου για την «σκοπιμότητα» αποχώρησης του ΔΝΤ αυτή την στιγμή. Έτσι, ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει πως αυτό που προέχει[…]

Περισσότερα »

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση νόμου για επαναφορά της 13ης σύνταξης

Πρόταση νόμου για την επαναφορά της 13ης σύνταξης μέχρι το ποσό των 700 ευρώ κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος, Αλ. Τσίπρα. Η πρόταση νόμου έχει μόνο ένα άρθρο κι αφορά τους συνταξιούχους του Δημοσίου, όπως και των φορέων και τομέων κοινωνικής ασφάλισης αρμοδιότητας[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *