Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά: Η «Αποκάλυψη του Ιωάννη»

Toυ Χρήστου Παπαδόπουλου

Τη διαδραστική παράσταση «Αποκάλυψη του Ιωάννη» φιλοξενεί η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, στις 25-26 και 27 Νοεμβρίου

Κατά τη διάρκεια της παράστασης, η οποία διαρκεί περίπου μια ώρα, θα γίνει έμμετρη μετάφραση του κειμένου στα Νέα Ελληνικά πλαισιωμένη από τη μουσική του διεθνώς καταξιωμένου μουσικοσυνθέτη, Νίκου Παπακώστα και εικονογραφημένη από έργα του γλύπτη Θεόδωρου Παπαγιάννη και του χαράκτη Νίκου Δεσεκόπουλου.

Επιπλέον, στη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα 16 χαρακτικά του Άλμπρεχτ Ντύρερ τα οποία φέρουν τυπωμένα στην πίσω όψη τους τα κείμενα της Αποκάλυψης του Ιωάννη.

Η παρουσίαση της έκθεσης συνοδεύεται από εκκλησιαστική χορωδία και βίντεο με εικαστικές απεικονίσεις και μουσικά μοτίβα τα οποία προσπαθούν να αποτυπώσουν τη δύναμη που κρύβει το έργο του μεγάλου Ευαγγελιστή.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη παράσταση παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα και το εξωτερικό με εξαιρετικές κριτικές. «Ελπίζουμε για μια ακόμα χρονιά να κατορθώσουμε να φέρουμε το κοινό όσο πιο κοντά γίνεται στο σημαντικό αυτό έργο» δήλωσε στο ΚΑΝΑΛΙ 1 ο κύριος Δεσεκόπουλος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σαν σήμερα το 1994 «έφυγε» ο Μάνος Χατζιδάκις

Η μεγαλύτερη μουσική ιδιοφυΐα της Ελλάδας, ο Μάνος Χατζιδάκις, γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1925 στην Ξάνθη, «τη διατηρητέα κι όχι την άλλη, τη φριχτή, που χτίστηκε μεταγενέστερα από τους εσωτερικούς της ενδοχώρας μετανάστες», όπως έλεγε και ο ίδιος. Ήταν γιος του δικηγόρου Γεωργίου Χατζιδάκι και της Αλίκη Αρβανιτίδου. Μετά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *