Δίπλα στους εργαζόμενους της ΝΕΖ ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Στο πλευρό των ναυπηγοεπισκευαστών και των εργαζομένων στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ναυτιλίας, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος.

Οι διαμαρτυρόμενοι τάσσονται κατά της μεθόδευσης του “επενδυτή” COSCO SHIPPING LTD για τη δημιουργία ναυπηγείου στη Ζώνη Περάματος, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό θα σημάνει τον αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου, θα οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και θα βάλει λουκέτο σε 2.000 επιχειρήσεις, ενώ θα επιφέρει τη φτωχοποίηση των κοινωνιών του ευρύτερου Πειραιά».

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Χρ. Βρεττάκος σημείωσε την αντίθεσή του στα επεκτατικά σχέδια της Cosco και μίλησε για τις γενιές και γενιές ανθρώπων της περιοχής που δούλεψαν και έθρεψαν τις οικογένειές τους στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.

Ο δήμαρχος της πόλης τόνισε ότι η εταιρεία πρέπει να πάψει να συμπεριφέρεται ως αποικιοκράτης και δήλωσε «παρών» σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Τέλος, αναφέρθηκε στο master plan της Cosco που επιδιώκει, μεταξύ άλλων στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, το μπάζωμα της θάλασσας του Αϊ- Γιώργη και τη δημιουργία χώρου εμπορευματοκιβωτίων, τη δημιουργία car terminal και κέντρου logistics. Σε αυτά τα σχέδια υπογράμμισε «είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι. Όλοι μαζί θα το αποτρέψουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπ. Εργασίας

Με σκληρές και πολύμορφες κινητοποιήσεις προειδοποιεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην περίπτωση που προχωρήσει η κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών (ΒΑΕ) στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων. Στις 11 το πρωί διοργανώνει μηχανοκίνητη παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην καθαριότητα έξω από το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29). “Κάποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν τις καθημερινές συνθήκες[…]

Περισσότερα »

Oι Δήμοι Κορυδαλλού και Νίκαιας- Ρέντη διοργανώνουν Καρναβάλι

Δυο Δήμοι, τρεις γειτονιές, μια μεγάλη παρέα! Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα του διαδημοτικού Καρναβαλιού, της «Καρναβαλοτρέλας 2016», που διοργανώνεται για πρώτη φορά από τους Δήμους  Κορυδαλλού και Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη με τη στήριξη της Αντιπεριφέρειας Πειραιά. Σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών, το Καρναβάλι επιστρέφει και φιλοδοξεί[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *