ΔΝΤ: Τραπεζικές διασώσεις, αποτυχημένες ιδιωτικοποιήσεις κατέστησαν τη Βρετανία «αδύναμο κρίκο»

Τα δημόσια οικονομικά της Βρετανίας είναι μεταξύ των πιο αδύναμων στον κόσμο, με τη χώρα να βρίσκεται πίσω και από αφρικανικές οικονομίες, όπως αυτές της Γκάμπια, της Ουγκάντα και της Κένυας.

Αυτό προκύπτει από μία μελέτη του ΔΝΤ, σύμφωνα με την οποία από το 2008 χάθηκε 1 τρισ. στερλίνες από τον καθαρό πλούτο του βρετανικού δημόσιου τομέα, εξαιτίας των τραπεζικών διασώσεων, των αυξημένων υποχρεώσεων των συνταξιοδοτικών ταμείων, αλλά και αποτυχημένων ιδιωτικοποιήσεων.

Το ΔΝΤ δεν ακολούθησε τον καθιερωμένο δρόμο της εξέτασης των μεγεθών για το χρέος και το έλλειμμα. Έβαλε στο μικροσκόπιό του ενεργητικό και υποχρεώσεις 31 χωρών, λαμβάνοντας υπόψη τα οφέλη περιουσιακών στοιχείων, όπως κρατικά ελεγχόμενων εταιρειών και φυσικών πόρων.  Από αυτά προέκυψε ότι η Βρετανία ήταν στην δεύτερη πιο αδύναμη θέση, με την Πορτογαλία να κατέχει την αρνητική πρωτιά.

Προσδιόρισε τα τραπεζικά bail outs ως σημαντικό παράγοντα για την επιδείνωση της θέσης της Βρετανίας, αλλά και έβαλε στο στόχαστρό του και ιδιωτικοποιήσεις, τα οφέλη των οποίων, όπως ανέφερε αποδείχθηκαν «αυταπάτη».

naftemporiki.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κομπάνι: Αεροπορικά πλήγματα από τις δυνάμεις της διεθνούς συμμαχίας

Σε 21 αεροπορικά πλήγματα κοντά στο Κομπάνι της Συρίας τις τελευταίες δύο ημέρες κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους προχώρησαν οι δυνάμεις της διεθνούς συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ, αναχαιτίζοντας εν μέρει την προέλαση των τζιχαντιστών προς την κουρδική πόλη, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. Bio Latest Posts Γεωργιάδης Γιώργος Latest posts[…]

Περισσότερα »

Συμφωνία Ομπάμα – Ολάντ κατά της τρομοκρατίας

Να ενισχύσουν τη συνεργασία τους κατά του Ι.Κ. αποφάσισαν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν και για την πολύνεκρη επίθεση στο Ορλάντο αλλά και για την ομηρία με δύο αστυνομικούς νεκρούς στο Παρίσι, ενέργειες[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *