Δωρεάν μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά 6 – 12 ετών

Το Τμήμα Καλλιτεχνικής Παιδείας και Επιμόρφωσης του Δήμου Πειραιά διοργανώνει δωρεάν μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά 6-12 ετών, σε συνεργασία με την Ε’ Δημοτική Κοινότητα (Αγ. Σοφία).

Τα μαθήματα θα διεξάγονται στην αίθουσα της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας μία φορά την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και ώρα 16.30-18.00.

To παιδιά που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα ζωγραφικής, μαθαίνουν να εκφράζουν τις οπτικές τους εμπειρίες και να οξύνουν την παρατηρητικότητά τους στα εικαστικά ερεθίσματα, ενώ παράλληλα τους παρέχονται όλες οι τεχνικές γνώσεις που είναι απαραίτητες για να περιγράψουν εικαστικά μια ιδέα. Το πρόγραμμα διδασκαλίας περιλαμβάνει, σειρά ασκήσεων πάνω στη θεωρία του χρώματος: Χρωματικό κύκλος – Αντιπαράθεση αποχρώσεων – Αντιθέσεις ανοιχτών/σκούρων χρωμάτων – θερμών/ψυχρών χρωμάτων – βασικών/συμπληρωματικών χρωμάτων κλπ.

Στον μαθητή δίνονται θέματα που έχουν σχέση με το περιβάλλον, την κοινωνική ζωή, τις γιορτές, τον αθλητισμό, την ιστορία κλπ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες και εγγραφές στα γραφεία της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας, στην οδό Καλλέργη 142. Τηλ. 210 4622589 και στο τμήμα Καλλιτεχνικής Παιδείας & Επιμόρφωσης, τηλ. 210 4101692.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To ΥΠΟΙΚ στο κτίριο της πρωην Καπνοβιομηχανίας Κεράνη

Με στόχο την εξοικονόμιση δαπανών του Δημοσίου και  την παράλληλη αξιοποίηση των δημοσιων κτιρίων, το Υπουργείο Οικονομικών θα μετεγκαταστήσει τις  υπηρεσίες του στο κτίριο της πρωην Καπνοβιομηχανίας Κεράνη στη λεωφόρο Θηβών στο Δήμο Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη. Κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης του κτιρίου, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *