Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δωρεάν πάρκινγκ για να …ανοίξουν οι δρόμοι

0 σχόλια ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Δεν σταματά να σκέπτεται λύσεις για τα φλέγοντα προβλήματα της καθημερινότητας των κατοίκων της πόλης ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης και να αναζητά τρόπους για να τις υλοποιήσει. Ένα από τα θέματα που απασχολούν τον κόσμο είναι το παρκάρισμα..Επειδή ακριβώς δεν υπάρχουν χώροι παρκινγκ οι κάτοικοι υποχρεώνονται να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στο δρόμο κάτω ή δίπλα από το σπίτι τους .Έτσι όμως με παρκαρισμένα οχήματα ένθεν και ένθεν του οδοστρώματος ,οι δρόμοι …στενεύουν και δυσχεραίνεται η κίνηση των διερχόμενων αυτοκινήτων ,φορτηγών ή λεωφορείων. Το μποτιλιάρισμα είναι αναπόφευκτο και οι καθυστερήσεις μπαίνουν…στην ημερήσια διάταξη.

Για να αντιμετωπίσει την κατάσταση η Δημοτική Αρχή επεξεργάζεται ένα επαναστατικό όσο και πρωτοποριακό σχέδιο,που ήδη το έχει θέσει σε εφαρμογή σε πολύ αρχικό όμως στάδιο που προηγείται και εκείνο των μελετών.
Συγκεκριμένα γίνονται έλεγχοι στις διάφορες γειτονιές τόσο του κέντρου όσο και των συνοικιών, προκειμένου να εντοπιστούν κτίρια που είναι παρατημένα ή αναξιοποίητα,να αναζητηθούν οι ιδιοκτήτες και να γίνει πρόταση εξαγοράς ή και ενοικίασης προκειμένου να κατεδαφιστούν και να γίνουν χώροι πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα των περιοίκων. Μάλιστα εξετάζεται η περίπτωση να είναι δωρεάν το παρκάρισμα στους χώρους αυτούς σαν μια παροχή του Δήμου στους κατοίκους της πόλης. Φυσικά είναι εξαιρετικά νωρίς για να πούμε αν θα καταστεί δυνατόν να υλοποιηθεί ένα τόσο φιλόδοξο σχέδιο ,ωστόσο και μόνο η σκέψη αλλά και οι πρώτες κινήσεις που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση, δείχνουν ότι στο Δημαρχείο του Πειραιά σε πρώτη προτεραιότητα βρίσκεται ο πολίτης.

Κι αυτό έχει τη δίκη του ξεχωριστή σημασία νομίζουμε…

Στο μεταξύ με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να…φορτώνουν με μελέτες ,προτάσεις και έργα το πρόγραμμα Αντώνης Τριτσης προκειμένου να διασφαλίσουν τα κονδύλια για την υλοποίησή τους. Τις τελευταίες μέρες εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ή βρίσκονται στο στάδιο της ένταξης το Μουσικό Γυμνάσιο,οι Πράσινες Γωνιές, δηλαδη τα 32 σημεία της πόλης που θα αποτελέσουν τον πυρήνα της ανακύκλωσης,το Εργαστήριο Καινοτομίας στη ΣΚΥΠ,η ανάπλαση των Καμινίων,η μελέτη για την Παλαιά Κοκκινιά κλπ.Πρόκειται για έργα μεγάλης σημασίας για τους τοπικούς πληθυσμούς που σηματοδοτούν όμως την ισόρροπη ανάπτυξη της πόλης.Η κάθε γειτονιά γίνεται εστία αναβάθμισης και όλες μαζί θα δημιουργήσουν τον Πειραιά της επόμενης μέρας.

Αποκλειστικό ρεπορτάζ
Νίκος Παρασκευάς

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες:, ,