Δραγασάκης: Δίνουν νέα θαλασσοδάνεια χωρίς όρους

Τι γίνεται με τη διάσωση μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων: Θέλουν δημόσιο χρήμα, αλλά δεν θέλουν δημόσια συμμετοχή στα κέρδη της ανάκαμψης. Πού είναι η ρήτρα διατήρησης θέσεων εργασίας; Δίνουν δάνεια χωρίς όρους, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε την Αναπτυξιακή Τράπεζα για να στηρίξει την οικονομία και την εργασία, όχι για να δίνονται δάνεια χωρίς όρους. Η κυβέρνηση ΝΔ δεν αρκεί να χρησιμοποιεί τα εργαλεία που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαμόρφωσε, αλλά να το κάνει στο πλαίσιο του σκοπού που αυτά υλοποιήθηκαν», τονίζει ο Γιάννης Δραγασάκης σε δήλωσή του σχετικά με τις κρατικές εγγυήσεις και την προστασία των θέσεων εργασίας.

Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός Οικονομίας αναφέρει ότι καθώς, τελικά, τα δάνεια θα δίνονται με κρατική εγγύηση από την Αναπτυξιακή Τράπεζα χωρίς ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας, «θα συμβεί το πρωτοφανές: Επιχειρήσεις θα μπορούν να απολύουν ελεύθερα φορολογούμενους πολίτες από τους οποίους όμως θα έχουν λάβει προηγουμένως στήριξη μέσω κρατικής εγγύησης». «Χαρακτηριστική περίπτωση ιδιωτικοποίησης του οφέλους και των κερδών και κοινωνικοποίησης του κόστους και των ζημιών», επισημαίνει.

Προσθέτει πως «το ίδιο επιδιώκεται και με τη διάσωση μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων: Θέλουν δημόσιο χρήμα, αλλά δεν θέλουν δημόσια συμμετοχή στα κέρδη της ανάκαμψης».

Ο κ. Δραγασάκης σημειώνει ότι «αν δεν καταργηθεί αυτός ο μηχανισμός, αν δεν αντικατασταθεί από μια νέα σχέση δημόσιου-ιδιωτικού, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε κοινωνική δικαιοσύνη ούτε βιώσιμη ανάπτυξη».

euro2day.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κινήμα Αλλαγής: Κορυφώνονται οι προσυνεδριακές διαδικασίες πριν το Συνέδριο

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής στις 16-18 Μαρτίου και οι προετοιμασίες συνεχίζονται πυρετωδώς. Οι προσυνεδριακές διαδικασίες κορυφώνονται, με τη διαβούλευση επί των κειμένων να ξεκινά εντός των ημερών, μέσα από την ηλεκτρονική σελίδα kinimaallagis.gr που είναι ήδη στον ‘αέρα’, ενώ «τρέχουν» ήδη εκδηλώσεις[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *