Δραγασάκης: Προϊόν συμβιβασμού η ρύθμιση για την α’ κατοικία

«Προϊόν συμβιβασμού με τους δανειστές» συνιστά η ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, προσδιορίζοντας τον αριθμό των στρατηγικών κακοπληρωτών σε περίπου 25%.

Παρουσιάζοντας την κυβερνητική ρύθμιση που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή και εισάγεται την Πέμπτη προς ψήφιση στην Ολομέλειακαταβλήθηκε προσπάθεια εξεύρεσης μιας χρυσής ισορροπίας.

«Συμβιβασμός είναι η πρόταση, δεν είναι κάτι παράδοξο σε θέματα που υπάρχουν αντιτιθέμενες απόψεις. Συμβιβασμός στον οποίο κυριαρχεί η έννοια για την κοινωνία και το δημόσιο συμφέρον», είπε ο κ. Δραγασάκης και επεσήμανε πως η ρύθμιση εξυπηρετεί τρεις βασικούς στόχους.

Όπως είπε, για πρώτη φορά μπαίνουν τα δάνεια των εμπόρων, δεύτερον υπάρχει δημοσιονομική συνεισφορά στα φτωχά νοικοκυριά που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους και τρίτον μειώνονται οι δόσεις των δανείων, ώστε αυτά να μπορούν να εξυπηρετηθούν.

«Το θέμα ήταν να φύγει το βουνό, όχι απλώς να μεταφέρουμε τα δάνεια από τις τράπεζες κάπου αλλού», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση εκπροσωπεί τα συμφέροντα εκείνων των νοικοκυριών που πήραν δάνεια, αλλά λόγω αλλαγής των συνθηκών έμειναν άνεργοι, έκλεισε η δουλειά τους και είναι σε δυσκολία να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους.

«Η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα ενεργεί ως εκπρόσωπος των δανειοληπτών, γι’ αυτό και καθυστερήσαμε», είπε, συνιστώντας μετριοφροσύνη στα κόμματα της αντιπολίτευσης που εμφανίζονται ως τιμητές και ως μοναδικοί εκπρόσωποι των δανειοληπτών.

Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των στρατηγικών κακοπληρωτών είπε πως ανέρχονται σε περίπου 25% και επεσήμανε πως είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις τις περιπτώσεις, διότι μπορεί κάποιος σκόπιμα και συνειδητά να αποφεύγει να πληρώσει το δάνειο και «δίπλα να έχεις ένα δράμα».

Η πλειοψηφία αποδέχθηκε το αίτημα της ΔΗΣΥ και του ΚΚΕ να κληθούν προς ακρόαση οι εμπλεκόμενοι φορείς. Τη ρύθμιση στηρίζει η ΝΔ, ενώ από την τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΔΗΣΥ διαφάνηκε ότι «στέκεται» αρνητικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέοι κανόνες για το πολιτικό χρήμα

Δυνατότητα χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων απευθείας από επιχειρήσεις προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νέο θεσμικό πλαίσιο για το πολιτικό χρήμα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, καθώς περιλαμβάνεται και στα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης. Μάλιστα, οι δωρεές αυτές προβλέπεται εκτός από δημόσιες, (σ.σ.: υπό[…]

Περισσότερα »

Π. Ιγγλέσιας: Το όνομα της αλλαγής στην Ελλάδα είναι ΣΥΡΙΖΑ

Την εκτίμηση ότι στην Ευρώπη πνέει άνεμος αλλαγής εξέφρασε ο ηγέτης των Ισπανών «Ποδέμος» Πάμπλο Ιγγλέσιας, ο οποίος παραβρέθηκε στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα. Σε δήλωσή του στο ΑΜΠΕ, ο κ. Ιγγλέσιας τόνισε ότι την Κυριακή οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα ελληνικό προηγούμενο.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *