Δραγασάκης: Στοχευμένες φοροελαφρύνσεις 3 δισ. ευρώ στο νέο Μεσοπρόθεσμο

Στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα η κυβέρνηση θα δεσμεύσει το ποσό των 3 δισ. ευρώ για στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, από το βήμα του 11ου περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Διαβεβαίωσε ότι “όσο αυξάνεται η εισπραξιμότητα ΦΠΑ και μειώνεται η φοροδιαφυγή, τόσο θα αυξάνεται η δυνατότητα για πρόσθετες, στοχευμένες και πάλι, δράσεις στη φορολογία, ενώ παρατήρησε:

“Προ κρίσης, τα φορολογικά έσοδα ήταν διαχρονικά πολύ χαμηλά. Φόρους πλήρωνε «όποιος ήθελε» και λιγότερο απ’ όλους οι πλούσιοι. Αυτό μας οδήγησε στη χρεοκοπία. Πρέπει, πλέον, να διατηρούμε ένα ορισμένο επίπεδο φορολογικών εσόδων. Μπορούμε όμως να δράσουμε στοχευμένα”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣτΕ: Στον ΦΑΠ πρέπει να συνεκτιμώνται και οι όμορες περιοχές

Ανοίγει ο δρόμος για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για τις εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού γαίες. Σύμφωνα με σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στον προσδιορισμό του ΦΑΠ πρέπει να συνεκτιμάται και η φορολογητέα αξία των ακινήτων των όμορων περιοχών, προκειμένου να διασφαλίζεται η αρχή της φορολογικής[…]

Περισσότερα »

Στην εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ στοχεύει η κυβέρνηση

Την υλοποίηση των 15 προαπαιτούμενων δράσεων για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ το συντομότερο δυνατόν έχει βάλλει στόχο το οικονομικό επιτελείο ώστε ιδανικά όλα να είναι έτοιμα ως το Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου τονίζουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Η εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ, που είναι μέρος[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *