Δραπετσώνα: Με δυσκολίες συνεχίζονται οι εργασίες στο Καστράκι

Με δυσκολίες και πολυποίκιλα «εμπόδια» συνεχίζονται οι εργασίες στο «Καστράκι» της Δραπετσώνας, με στόχο τη μετατροπή της περιοχής σε έναν υπερτοπικό πόλο πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, στον χώρο των εργασιών βρίσκονται διαρκώς άνθρωποι της αρχαιολογικής υπηρεσίας που επιβλέπουν το έργο. Στο σημείο έχουν βρεθεί αρχαίοι τάφοι, τα ευρήματα των οποίων θα αξιολογήσει η αρχαιολογική υπηρεσία τη σπουδαιότητά τους. Αυτό βεβαίως έχει ως αποτέλεσμα οι παρεμβάσεις να προχωρούν, δικαιολογημένα, με πιο αργούς ρυθμούς.

Στο μεταξύ, οι εργασίες στην περιοχή είχαν σταματήσει για περίπου δύο μήνες λόγω των έκτακτων μέτρων εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Παρόλα αυτά, ήδη έχουν πραγματοποιηθεί μια σειρά από σημαντικές εργασίες στον χώρο, όπως μπαζώματα, εκσκαφές, τοποθέτηση καλωδίων, επιχωματώσεις, καθαίρεση οπλισμένου σκυροδέματος (παλαιά περίφραξη, σκελετού παλιού θεάτρου) και περιφράξεις, ενώ ξεκινάει και η κατασκευή κερκίδων στο υπό διαμόρφωση θέατρο.

Υπενθυμίζεται ότι οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν: την ανακατασκευή και διαμόρφωση συνολικά του περιβάλλοντος χώρου της περιοχής του Καστρακίου συνολικού εμβαδού 20.833,77 τ.μ., την αποπεράτωση του υφιστάμενου αναψυκτηρίου συνολικού εμβαδού 170,64 τ.μ., την αποπεράτωση του υφιστάμενου ανοικτού κυκλικού υπαίθριου θεάτρου πέντε βαθμίδων 300 θέσεων, την κατασκευή νέας παιδικής χαράς συνολικού εμβαδού 497,20 τ.μ., εκτεταμένες φυτεύσεις πρασίνου και κατασκευή αρδευτικού δικτύου καθώς και ηλεκτροφωτισμό συνολικά για τον χώρο.

Η ανάπλαση του λόφου Καστράκι σε συνδυασμό με την αναστήλωση των οχυρώσεων της Ηετιώνειας Πύλης, πρόκειται να διαμορφώσουν έναν ξεχωριστό δημόσιο και ελεύθερο χώρο για τους κατοίκους της πόλης και τους επισκέπτες της, σε μια περιοχή συνολικής έκτασης σχεδόν 40 στρεμμάτων στην είσοδο της Δραπετσώνας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκκληση Πατούλη για λήξη των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Λόφοι από σκουπίδια έχουν σχηματιστεί σχεδόν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας και σε συνδυασμό με τον καύσωνα η ατμόσφαιρα έχει γίνει αποπνικτική. Η ΠΟΕ – ΟΤΑ θα συνεδριάσει σήμερα προκειμένου να αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεων, με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργο Πατούλη, να απευθύνει[…]

Περισσότερα »

Δ. Πειραιά: Δωρεάν εκδρομές για τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης

Ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει και φέτος δύο δωρεάν εκδρομές για τα 1.300 μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης στο Σοφικό Κορινθίας, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας. Στην  πρώτη εκδρομή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη , παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Χρήστος Αγραπίδης. Τα μέλη των[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *