Δρομολογείται η δημιουργία νέας -κλειστής αγοράς- στον Πειραιά

Η δημιουργία νέας, κλειστής, Αγοράς στον Πειραιά, στο χώρο που στεγάζεται το παλαιό αμαξοστάσιο της ΣΤΑΣΥ στην περιοχή της Πλατείας Ιπποδαμείας ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε, μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη και του Προέδρου του Δ.Σ. της ΣΤΑΣΥ Σταύρου Στεφόπουλου.

Για το θέμα έχουν προηγηθεί συνεννοήσεις μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, του Δήμου Πειραιά και του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, στις οποίες υπήρξε ταύτιση απόψεων.

Στην διάρκεια της σημερινής συνάντησης διαπιστώθηκε η κατ’ αρχήν συμφωνία από την πλευρά της ΣΤΑΣΥ για την συνεκμετάλλευση του ακινήτου  στην Περιφέρεια και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και η κατά προτεραιότητα εξέταση του προσφορότερου τρόπου προκειμένου να συντελεστεί η συνεκμετάλλευση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά παρουσίασε διεξοδικά το ζήτημα της «Ιπποδάμειας Αγοράς» διαμέσου της αξιοποίησης του υφιστάμενου κτηριακού αποθέματος και των σημαντικών ωφελημάτων, που θα προκύψουν από την αναβάθμιση της περιοχής αυτής: τόνωση και διεύρυνση της εμπορικής δραστηριότητας, λειτουργία της Αγοράς ως σημείου αναφοράς, που θα προσελκύσει επισκέπτες και καταναλωτές από την ευρύτερη περιοχή, αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών κ.λπ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ημερίδα από το ΙΣΤΑΜΕ για την Αυτοδιοίκηση

Το Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών Ανδρέας Παπανδρέου – ΙΣΤΑΜΕ και το Ίδρυμα Friedrich-Ebert-Stiftung διοργανώνουν ημερίδα στο ξενοδοχείο Caravel το Σάββατο 18 Μαρτίου με θέμα «Ανατροπή στο Κράτος με Αποκέντρωση και Αυτοδιοίκηση». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί από τις 11:00 πμ έως τις 4:00 μμ.Χαιρετισμοί: Κώστας Σκανδαλίδης Πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Χρήστος Κατσιούλης Διευθυντής[…]

Περισσότερα »

ΚΕΔΕ: Η Εκλογή της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής

Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ οι διαδικασίες εκλογής των οργάνων του με την ανάδειξη  της 11μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής. Μετά από απόρριψη της πρότασης του προέδρου της  ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη για τη σύσταση διαπαραταξιακής Εκτελεστικής Επιτροπής και από τις τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, προχώρησε η εκλογή των υπολοίπων[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *