Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ε.Ε.Ε.: Βράβευση συνταξιούχων ναυτικών και απονομής υποτροφιών

0 σχόλια ΝΑΥΤΙΛΙΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα γραφεία της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, η ετήσια εκδήλωση βράβευσης των ναυτικών που ολοκλήρωσαν το 2014 την  σταδιοδρομία  τους σε ποντοπόρα πλοία,  με τη μεγαλύτερη θαλάσσια υπηρεσία, καθώς και απονομής  υποτροφιών σε  μεταπτυχιακούς σπουδαστές.

O κ. Βενιάμης, καλωσορίζοντας τους παριστάμενους, δήλωσε:

« Σήμερα, έχουμε την ευκαιρία να τιμήσουμε με ένα συμβολικό χρηματικό βραβείο δύο μέλη της οικογένειας των Ελλήνων ναυτικών, οι οποίοι υπηρέτησαν τη ναυτιλία των Ελλήνων με πίστη και πάθος, αποτελώντας εξαίρετο παράδειγμα της ναυτοσύνης των Ελλήνων.

Θέλω να επαναλάβω ότι ο παράγοντας του ανθρώπινου δυναμικού αποτελεί πάντοτε την κινητήριο δύναμη μιας βιομηχανίας, προσφέροντας τα εχέγγυα της συνέχισης της τεχνογνωσίας και της εξειδίκευσης. Στο πλαίσιο αυτό, ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της ελληνικής εφοπλιστικής κοινότητας παραμένει η αναζωπύρωση της ναυτοσύνης των Ελλήνων, η αναβάθμιση και καταξίωση του ανθρώπινου δυναμικού της αλλά και η προσέλκυση ικανών και κατάλληλα εκπαιδευμένων νέων στελεχών στα πλοία και στις εταιρείες μας.

Στην εποχή μας όπου η ανεργία μαστίζει τους νέους, το ναυτικό επάγγελμα γίνεται πλέον και πάλι ελκυστικό, προσφέροντας προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης και εξέλιξης, σε μια από τις πιο ισχυρές βιομηχανίες της χώρας μας αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας. Η στροφή των νέων μας στη ναυτιλία, θα διασώσει τον θησαυρό της ναυτοσύνης και της ναυτικής μας παράδοσης, αναπόσπαστα στοιχεία του ελληνικού ναυτιλιακού θαύματος.

Επίσης, σήμερα θα απονείμουμε τις καθιερωμένες 4 υποτροφίες της Ενώσεώς μας σε νέους και νέες σπουδαστές ως επιβράβευση της αριστείας που έχουν επιδείξει στις μέχρι σήμερα σπουδές τους, ελπίζοντας ότι η υποστήριξή μας θα ενθαρρύνει περαιτέρω τις προσπάθειές τους για επίτευξη των υψηλών στόχων τους για μόρφωση και επιστημονική κατάρτιση.

Πολλοί από εσάς ενδέχεται να απασχοληθούν στη ναυτιλία είτε άμεσα, επανδρώνοντας τις επιχειρήσεις μας, είτε έμμεσα, σε οργανισμούς και εταιρείες του ναυτιλιακού cluster, ραχοκοκαλιά του οποίου είναι η ναυτιλία μας. Η ενασχόληση με ένα τόσο δυναμικό και με εναλλαγές οικονομικό κλάδο προσφέρει σίγουρα μεγάλες συγκινήσεις. Η ενασχόληση, δε, με τη μεγαλύτερη ναυτιλία στον κόσμο, προσφέρει επιπροσθέτως υψηλό αίσθημα υπερηφάνειας λόγω της συμμετοχής στο μοναδικό πυλώνα επιχειρηματικής δραστηριότητας, στον οποίο οι Έλληνες κάνουν πρωταθλητισμό.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει και την απονομή υποτροφιών που χορηγούνται για πρώτη φορά από την ΣΥΝ-ΕΝΩΣΗ. Όπως ίσως γνωρίζετε, το 2016 με πρωτοβουλία της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών ιδρύθηκε η Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, για να αποτελέσει το θεσμικό φορέα κοινωνικής προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας, με αντικείμενο την υλοποίηση κοινωφελών προγραμμάτων και δράσεων ενίσχυσης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, καθώς και ευρύτερων έργων ανθρωπιστικού περιεχομένου.

Το έργο που επιτελείται μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, εστιάζει στους τομείς Επισιτιστικής Βοήθειας, Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας, έργων Δημοσίου Ενδιαφέροντος αλλά και της Εκπαίδευσης, με ιδιαίτερη ευαισθησία για τα παιδιά και τους νέους του τόπου μας. Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε η ένταξη μιας νέας δράσης, αυτής της χορήγησης υποτροφιών μεταπτυχιακών σπουδών προδιδακτορικού επιπέδου, 8 σε αριθμό για φέτος, ύψους 15.000 ευρώ έκαστη, για σπουδές σε τομείς σχετιζόμενους με τη Ναυτιλία για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 σε Πανεπιστήμια εντός και εκτός Ελλάδος».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την απονομή τιμητικού διπλώματος  σε δύο ναυτικούς οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν το 2014 έχοντας τη μεγαλύτερη θαλάσσια υπηρεσία σε ποντοπόρα πλοία, έναν από την κατηγορία των αξιωματικών και έναν από την κατηγορία των πληρωμάτων.

Η απονομή των υποτροφιών
  • Η ΕΕΕ, στη μνήμη του αειμνήστου προέδρου της Αντωνίου Χανδρή απένειμε υποτροφία, για σπουδές σε πανεπιστήμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτός Ελλάδας, ύψους 10.000 δολαρίων ΗΠΑ, για το ακαδημαϊκό έτος 2017–2018.
  • Η εταιρεία NEPTUNE LINES στην μνήμη του ιδρυτή της, Νικολάου Τραυλού, απένειμε υποτροφία διαμέσου της ΕΕΕ, για ναυτιλιακές σπουδές σε Πανεπιστήμια των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτός Ελλάδας, ύψους 10.000 Ευρώ για το ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019.
  • Η κυρία Ειρήνη Νταϊφά, στη μνήμη του Σταύρου Α. Νταϊφά, απένειμε υποτροφία διαμέσου της ΕΕΕ, για σπουδές σε Πανεπιστήμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτός Ελλάδος, ύψους 15.000 Δολαρίων ΗΠΑ για το ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018, και τέλος
  • Η εταιρεία «Εκθέσεις Ποσειδώνια» απένειμε υποτροφία για το ακαδημαϊκό έτος 2017–2018 διαμέσου της ΕΕΕ για ναυτιλιακές σπουδές σε Πανεπιστήμια των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης , συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, ύψους 10.000 Ευρώ.
  • Επίσης, η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ για πρώτη φορά φέτος, απένειμε 8 υποτροφίες ύψους 15.000 ευρώ έκαστη για σπουδές σε τομείς σχετιζόμενους με τη Ναυτιλία σε Πανεπιστήμια εντός και εκτός Ελλάδος.

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες:,