Ε.Ε.: Νέα κράτη στη λίστα με τους φορολογικούς παραδείσους

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόσθεσαν σήμερα τις Μπαχάμες, τις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους και τον Άγιο Χριστόφορο και Νέβις στη ?μαύρη λίστα? της ΕΕ με φορολογικούς παραδείσους, σύμφωνα με έγγραφο της ΕΕ. 

Οι υπουργοί αποφάσισαν επίσης κατά την τακτική μηνιαία συνεδρίασή τους να αφαιρέσουν το Μπαχρέιν, τις Νήσους Μάρσαλ και την Αγία Λουκία, επιβεβαιώνοντας προηγούμενα δημοσιεύματα του Reuters.

Η μαύρη λίστα, που στόχο έχει να αποθαρρύνει τη χρήση εικονικών εταιριών στο εξωτερικό, περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή εννέα περιοχές. Οι υπόλοιπες έξι είναι οι εξής: Αμερικανική Σαμόα, Γκουάμ, Ναμίμπια, Παλάου, Σαμόα, Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

Οι υπουργοί αποφάσισαν επίσης σήμερα να προσθέσουν την Αγκίλα, τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, τη Ντονίμικα και την Αντίγκουα και Μπαρμπούντα στη λεγόμενη «γκρίζα» λίστα περιοχών που δεν σέβονται τα ευρωπαϊκά πρότυπα κατά της φοροαποφυγής, αλλά έχουν δεσμευθεί να αλλάξουν τους κανόνες και τις πρακτικές τους. Η μαύρη λίστα καταρτίστηκε τον Δεκέμβριο, αλλά στα νησιά της Καραϊβικής που επλήγησαν πέρυσι από τυφώνες δόθηκε περισσότερος χρόνος να προσαρμόσουν τις φορολογικές τους πρακτικές στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Tρικυμία» για τους Greeks του City

Στις όχθες του Tάμεση, στο λιμάνι του City του Λονδίνου, σε αυτό το «τετραγωνικό μίλι» όπως το αποκαλούν όπου εδώ και χρόνια η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα αποτελεί την… ψυχή της οικονομικής ζωής της βρετανικής πρωτεύουσας, τους τελευταίους μήνες επικρατεί «αναβρασμός». Aπό τη μία ο κίνδυνος ενός Brexit ενόψει και του[…]

Περισσότερα »

Μπλοκάρουν την διανομή του πλεονάσματος οι Τροικανοί

Του Νίκου Μπαρδούνια… «Φρένο» στην απόφαση της κυβέρνησης να διανείμει το πλεόνασμα του 2013 σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες βάζουν οι Τροικανοί καθώς πιέζουν το μεγαλύτερο κομμάτι να πάει για αποπληρωμή χρεών και ένα μικρότερο να φθάσει, εάν τελικώς φθάσει, στους πολίτες που έχουν ανάγκη οικονομικής στήριξης. Κατά πληροφορίες οι επιφυλάξεις[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *