Ε.Ε.: Νέα κράτη στη λίστα με τους φορολογικούς παραδείσους

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόσθεσαν σήμερα τις Μπαχάμες, τις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους και τον Άγιο Χριστόφορο και Νέβις στη ?μαύρη λίστα? της ΕΕ με φορολογικούς παραδείσους, σύμφωνα με έγγραφο της ΕΕ. 

Οι υπουργοί αποφάσισαν επίσης κατά την τακτική μηνιαία συνεδρίασή τους να αφαιρέσουν το Μπαχρέιν, τις Νήσους Μάρσαλ και την Αγία Λουκία, επιβεβαιώνοντας προηγούμενα δημοσιεύματα του Reuters.

Η μαύρη λίστα, που στόχο έχει να αποθαρρύνει τη χρήση εικονικών εταιριών στο εξωτερικό, περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή εννέα περιοχές. Οι υπόλοιπες έξι είναι οι εξής: Αμερικανική Σαμόα, Γκουάμ, Ναμίμπια, Παλάου, Σαμόα, Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

Οι υπουργοί αποφάσισαν επίσης σήμερα να προσθέσουν την Αγκίλα, τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, τη Ντονίμικα και την Αντίγκουα και Μπαρμπούντα στη λεγόμενη «γκρίζα» λίστα περιοχών που δεν σέβονται τα ευρωπαϊκά πρότυπα κατά της φοροαποφυγής, αλλά έχουν δεσμευθεί να αλλάξουν τους κανόνες και τις πρακτικές τους. Η μαύρη λίστα καταρτίστηκε τον Δεκέμβριο, αλλά στα νησιά της Καραϊβικής που επλήγησαν πέρυσι από τυφώνες δόθηκε περισσότερος χρόνος να προσαρμόσουν τις φορολογικές τους πρακτικές στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το κρυφό οπλοστάσιο της κυβέρνησης στη μάχη για τις συντάξεις

Μια δύσκολη μάχη, αυτή των  αριθμών, συντελείται παράλληλα με αυτές της πολιτικής, την επικοινωνιακή ή ακόμη και αυτή της προπαγάνδας. Το οικονομικό επιτελείο ανταλλάσσει στοιχεία με τους εκπροσώπους των δανειστών προκειμένου να αποδείξει «με νούμερα» ότι  οι περικοπές των συντάξεων δεν είναι όχι μόνο δημοσιονομικά, αλλά και διαρθρωτικά αναγκαίες για[…]

Περισσότερα »

Μεγάλη μείωση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων σημείωσαν σήμερα μεγάλη μείωση, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι η χώρα θα προχωρήσει σύντομα σε μία τεράστια άσκηση διαχείρισης χρέους, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. H απόδοση των ελληνικών τίτλων, που λήγουν το 2042, υποχώρησε κάτω από το 6% για πρώτη φορά στα τελευταία 3,5 χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία του Tradeweb,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *