Ε.Ε.Σ. Πειραιά: Συμπλήρωσε 11 χρόνια το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας

86 παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμμετέχουν στο πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας για το σχολικό έτος 2019 – 2020 το οποίο υλοποιείται από 35 εθελοντές – εκπαιδευτικούς, φοιτητές ή επιμελητές της Υπηρεσίας Κοινωνικής Πρόνοιας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τμήματος Πειραιά με υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργό του Τμήματος την Σουζάνα Κουμτζή.

Από το 2009 το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας

Να σημειωθεί ότι η Κοινωνική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Πειραιά λειτουργεί από το 2009 το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας, πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Στόχος του είναι, η υποστήριξη αυτών των παιδιών ώστε να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους και να την ολοκληρώσουν με την εισαγωγή τους σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα ή τεχνικές σχολές.

15 παιδιά κατάφεραν και πέρασαν σε ΤΕΙ & ΑΕΙ της χώρας

Στα 11 χρόνια που πέρασαν 453 παιδιά ηλικίας από 7- 17 ετών εντάχθηκαν στο πρόγραμμα και δέχθηκαν τις υπηρεσίες του από 83 εθελοντές – εκπαιδευτικούς – 85 εθελοντές φοιτητές- σχετικών ειδικοτήτων με τα μαθήματα που υποστηρίζουν και 91 εθελοντές επιμελητές- κατόχους πανεπιστημιακών πτυχίων, που στηρίζουν τα παιδιά με την εμπέδωση της διδακτέας ύλης. Στα χρόνια αυτά 15 παιδιά κατάφεραν και πέρασαν σε ΤΕΙ & ΑΕΙ της χώρας.

Τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της αυξημένης έλευσης μεταναστευτικού πληθυσμού, πραγματοποιούνται επιπλέον μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, σε παιδιά διαφόρων ηλικιών ανάλογα με το γνωστικό τους επίπεδο ώστε να μπορούν να ενταχθούν με μεγαλύτερη άνεση στο σχολικό περιβάλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν γιατροί και εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία, σήμερα Πέμπτη, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, και καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας Οι γιατροί απαιτούν την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των επικουρικών συναδέλφων τους και καλούν την κυβέρνηση να δώσει οριστική[…]

Περισσότερα »

Πυρκαγιά απειλεί τέσσερις κοινότητες και ένα μοναστήρι στην δυτική Αχαΐα

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 16:30 το απόγευμα σε αγροτοδασική έκτασηκοντά στο Σαντομέρι της δυτικής Αχαΐας και εξελίσσεται σε δύο μέτωπα. Από τις φλόγες απειλούνται τέσσερις κοινότητες και ένα μοναστήρι. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Χρήστος Νικολάου, οι φλόγες απειλούν τις κοινότητες Άρλα, Ελαιοχώρι, Πετροχώρι και Πλανητερέικα, καθώς και το γυναικείο μοναστήρι της[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *