Ε.Ε.: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τη δημιουργία Wi-Fi hotspots σε δήμους

Αύριο Τρίτη 15 Μαΐου, στις 2 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), δημοσιεύεται η πρώτη πρόσκληση υποβολής αιτήσεων από τους δήμους για σημεία δωρεάν ασύρματης πρόσβασης.

Μέσω της πρόσκλησης, 1.183 δήμοι θα λάβουν κουπόνι «WiFi4EU» ποσού 15.000 ευρώ, για τη χρηματοδότηση εξοπλισμού Wi-Fi και την εγκατάστασή του σε δημόσιους χώρους.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν, αφότου παραλάβουν το κουπόνι, οι δήμοι θα μπορούν να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες Wi-Fi, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις, για τουλάχιστον μια τριετία.

Η χρηματοδότηση θα παρέχεται μόνο για δίκτυα τα οποία δεν αναπαράγουν ήδη υφιστάμενες ιδιωτικές ή δημόσιες υπηρεσίες δωρεάν ασύρματης πρόσβασης ανάλογης ποιότητας στους ίδιους δημόσιους χώρους.

Για να έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση, οι δήμοι πρέπει να εγγραφούν στη διαδικτυακή πύλη WiFi4EU.eu, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί στις 20 Μαρτίου.

Σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν, περισσότεροι από 17.000 δήμοι έχουν ήδη εγγραφεί στη συγκεκριμένη διαδικτυακή πύλη, με την επιλογή να γίνεται κατά σειρά προτεραιότητας.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ισορροπημένη γεωγραφική κατανομή μεταξύ των κρατών μελών, κάθε χώρα θα λάβει τουλάχιστον 15 και το ανώτατο 95 κουπόνια.

Πρόκειται για την πρώτη από συνολικά πέντε προσκλήσεις που θα δημοσιευτούν μέχρι το 2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΟΣΑ: Μικρότερη απειλή η τεχνητή νοημοσύνη στον τομέα της απασχόλησης

Οι θέσεις εργασίας που πρόκειται να χαθούν εξαιτίας της τεχνητής νοημοσύνης και των ρομπότ είναι λιγότερες από ό,τι αναφέρεται σε μια μεγάλη, ευρέως αποδεκτή μελέτη, εκτιμάται σε report του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ασφάλεια (ΟΟΣΑ). Σύμφωνα με εκτίμηση του Oxford University το 2013, περίπου το 47% των θέσεων[…]

Περισσότερα »

Ενίσχυση της καινοτομίας για βιώσιμη χρήση των ωκεανών

Η καινοτομία και η έρευνα στη θαλάσσια οικονομία μπορούν να οδηγήσουν σε ανάκαμψη της οικονομικής ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ευρώπη εξασφαλίζοντας ένα βιώσιμο μέλλον για τις ευρωπαϊκές θάλασσες και τους ωκεανούς, καθώς και για όλους εκείνους των οποίων η επιβίωση εξαρτάται από τους θαλάσσιους πόρους. Αυτό είναι το βασικό[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *