Ε.Ε.: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τη δημιουργία Wi-Fi hotspots σε δήμους

Αύριο Τρίτη 15 Μαΐου, στις 2 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), δημοσιεύεται η πρώτη πρόσκληση υποβολής αιτήσεων από τους δήμους για σημεία δωρεάν ασύρματης πρόσβασης.

Μέσω της πρόσκλησης, 1.183 δήμοι θα λάβουν κουπόνι «WiFi4EU» ποσού 15.000 ευρώ, για τη χρηματοδότηση εξοπλισμού Wi-Fi και την εγκατάστασή του σε δημόσιους χώρους.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν, αφότου παραλάβουν το κουπόνι, οι δήμοι θα μπορούν να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες Wi-Fi, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις, για τουλάχιστον μια τριετία.

Η χρηματοδότηση θα παρέχεται μόνο για δίκτυα τα οποία δεν αναπαράγουν ήδη υφιστάμενες ιδιωτικές ή δημόσιες υπηρεσίες δωρεάν ασύρματης πρόσβασης ανάλογης ποιότητας στους ίδιους δημόσιους χώρους.

Για να έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση, οι δήμοι πρέπει να εγγραφούν στη διαδικτυακή πύλη WiFi4EU.eu, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί στις 20 Μαρτίου.

Σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν, περισσότεροι από 17.000 δήμοι έχουν ήδη εγγραφεί στη συγκεκριμένη διαδικτυακή πύλη, με την επιλογή να γίνεται κατά σειρά προτεραιότητας.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ισορροπημένη γεωγραφική κατανομή μεταξύ των κρατών μελών, κάθε χώρα θα λάβει τουλάχιστον 15 και το ανώτατο 95 κουπόνια.

Πρόκειται για την πρώτη από συνολικά πέντε προσκλήσεις που θα δημοσιευτούν μέχρι το 2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

iPhone: Ξεκίνησε η αντικατάσταση των προβληματικών φορτιστών

Η Apple εξέδωσε ανακοίνωση η οποία προσκαλεί τους καταναλωτές να ανταλλάξουν τα τροφοδοτικά USB που ανήκουν σε μια συγκεκριμένη παρτίδα για λόγους ασφαλείας, εξαιτίας της υπερθέρμανσής τους. Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, που είναι διαθέσιμη και στα Ελληνικά, το εν λόγω προβληματικό τροφοδοτικό «συνόδευε όλα τα μοντέλα iPhone[…]

Περισσότερα »

H Google δοκιμάζει (;) νέο look για το Gmail

Εικόνες που διέρρευσαν πρόσφατα, προμηνύουν μεγάλες αισθητικές αλλαγές και ίσως σε λίγο καιρό, το Gmail που όλοι γνωρίζουμε και χρησιμοποιούμε καθημερινά, να μη θυμίζει σε τίποτα την τωρινή του μορφή. Αυτό το σενάριο είναι πιθανό εάν επαληθευτούν οι εικόνες από ένα ριζικό επανασχεδιασμό που τεστάρει η Google αυτό το διάστημα,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *