Ε.Ε.: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τη δημιουργία Wi-Fi hotspots σε δήμους

Αύριο Τρίτη 15 Μαΐου, στις 2 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), δημοσιεύεται η πρώτη πρόσκληση υποβολής αιτήσεων από τους δήμους για σημεία δωρεάν ασύρματης πρόσβασης.

Μέσω της πρόσκλησης, 1.183 δήμοι θα λάβουν κουπόνι «WiFi4EU» ποσού 15.000 ευρώ, για τη χρηματοδότηση εξοπλισμού Wi-Fi και την εγκατάστασή του σε δημόσιους χώρους.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν, αφότου παραλάβουν το κουπόνι, οι δήμοι θα μπορούν να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες Wi-Fi, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις, για τουλάχιστον μια τριετία.

Η χρηματοδότηση θα παρέχεται μόνο για δίκτυα τα οποία δεν αναπαράγουν ήδη υφιστάμενες ιδιωτικές ή δημόσιες υπηρεσίες δωρεάν ασύρματης πρόσβασης ανάλογης ποιότητας στους ίδιους δημόσιους χώρους.

Για να έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση, οι δήμοι πρέπει να εγγραφούν στη διαδικτυακή πύλη WiFi4EU.eu, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί στις 20 Μαρτίου.

Σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν, περισσότεροι από 17.000 δήμοι έχουν ήδη εγγραφεί στη συγκεκριμένη διαδικτυακή πύλη, με την επιλογή να γίνεται κατά σειρά προτεραιότητας.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ισορροπημένη γεωγραφική κατανομή μεταξύ των κρατών μελών, κάθε χώρα θα λάβει τουλάχιστον 15 και το ανώτατο 95 κουπόνια.

Πρόκειται για την πρώτη από συνολικά πέντε προσκλήσεις που θα δημοσιευτούν μέχρι το 2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άνευ σημασίας οι «διαρροές» εγγράφων της ΤτΕ από τους Anonymous

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις κυβερνοεπιθέσεις των Anonymous Greece στις ιστοσελίδες των πλειστηριασμών της Τράπεζας της Ελλάδος και το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι με ανάρτηση τους στο facebook, την περασμένη Κυριακή. Με νέα ανάρτησή τους, χτες το απόγευμα, οι Anonymous ανάρτησαν διάφορα[…]

Περισσότερα »

Android 5.1: Λύθηκε το πρόβλημα με το memory leak…

Η έκδοση 5.0 του Android, γνωστή και ως Lollipop, είναι μια από τις πλέον σημαντικές αναβαθμίσεις του λειτουργικού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έφτασε στα χέρια των χρηστών χωρίς μικρά ή μεγάλα προβλήματα. Ένα από αυτά που έχουν παρατηρηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ότι πάσχει από memory leaks, που οδηγούν[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *