Ε.Ι.Ο.: «Μήπως υπάρχει παράβαση θεσμικού ρόλου;»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ε.Ι.Ο. στην οποια αναφέρεται στις επερχόμνες εκλογικές αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και δημοσιοποιεί βίντεο με τα πεπραγμένα των τελευταίων 29 ετών:

«Με ιδιαίτερη προσοχή η διοίκηση της Ε.Ι.Ο. παρακολουθεί τις προεκλογικές δραστηριότητες για τις αθλητικές Ομοσπονδίες που για εμάς είναι μια δημοκρατική γιορτή. Θέλουμε δε να τονίσουμε ότι τόσο εμείς όσο και τα σωματεία μας σεβόμαστε τον αθλητικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και αποτελεί πλέον πολιτική θέση. Εξάλλου θα φανεί στο μέλλον κατά την εφαρμογή του ,αν είναι σωστός ή όχι. Όσον αφορά μάλιστα σε κάποιες διατάξεις , όπως οι δύο θητείες, εδώ και δύο χρόνια τις είχαμε προτείνει εγγράφως στον προηγούμενο υφυπουργό αθλητισμού.

Ωστόσο, σε αυτό το νόμο, πουθενά δεν είδαμε ότι στα καθήκοντα ενός αρμόδιου για αθλητικά θέματα θεσμικού παράγοντα είναι να αναλαμβάνει την προεκλογική εκστρατεία ενός συγκεκριμένου υποψήφιου προέδρου για τις εκλογές μιας Ομοσπονδίας.
Όπως γνωρίζετε, στο παρελθόν υπήρξαν παρεμβάσεις από τους υπεύθυνους για τον αθλητισμό υπουργούς με στόχο τη στελέχωση της Ε.Ο.Ε. Από το 2000 ωστόσο και μετά και μέχρι σήμερα, όλα αυτά σταμάτησαν. Δεν σημειώθηκε κάποια παρέμβαση και είχαμε την εντύπωση ότι έχουμε περάσει σε μια νέα εποχή.
Συνεπώς, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Ή στον νέο αθλητικό νόμο να υπάρχει κάποιο ανάλογο άρθρο που δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας για παρέμβαση θεσμικών παραγόντων ή, αυτή τη στιγμή, υπάρχει παρέκκλιση από τον θεσμικό τους ρόλο, πράγμα που σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε υπεύθυνος για τον ελληνικό αθλητισμό θεσμικός παράγοντας μπορεί να διοργανώνει προεκλογικές συγκεντρώσεις και, μάλιστα, να τις ανακοινώνει με επίσημα Δελτία Τύπου στο site της ΓΓΑ. Στη δεύτερη περίπτωση, ας ψηφιστεί τουλάχιστον μια τροπολογία, έτσι ώστε αυτός ο παράγοντας να είναι καλυμμένος.
Η διοίκηση της ΕΙΟ δεν έχει να προσθέσει κάτι άλλο. Άλλωστε, εδώ και 29 χρόνια μιλάει το τεράστιο έργο της και αποτυπώνεται στο βίντεο που μπορείτε να δείτε στο  κανάλι της Ομοσπονδίας στο youtube :

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση Ντάλας με εκπροσώπους των ΠΑΕ

Το φανταστικό περιοδικό «Παράγκα και όραμα»  έκλεψε την παράσταση στη συνάντηση που είχε σήμερα ο Χιου Ντάλας με τους εκπροσώπους των ομάδων. Τα στελέχη του Ολυμπιακού, Γιάννης Βρέντζος και Θοδωρής Γιαννίκος τόνισαν πως δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται τέτοια μέσα προκειμένου να πιέζονται οι διαιτητές και φρόντισαν να προβληθούν στην[…]

Περισσότερα »

Εθνικός – Βουλιαγμένη 8 – 13

Την τέταρτη νίκη σε πέντε παιχνίδια σημείωσε η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης επικρατώντας στο κολυμβητήριο “Πέτρος Καπαγέρωφ” του Πειραιά του Εθνικού με 13-8. Ήταν το δεύτερο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες για την φετινή αγωνιστική περίοδο, αφού είχε προηγηθεί ο αγώνας στην Βουλιαγμένη με νικήτρια την ομάδα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *