Ε.O.Δ.Υ.: (μετά από έλεγχο…) Έδωσε “άριστα” στο Γηροκομείο Πειραιώς

Αιφνιδιαστικό έλεγχο στο Γηροκομείο Πειραιώς, πρόεδρος του οποίου είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, πραγματοποίησαν πριν από λίγες ημέρες κλιμάκια από την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Yγείας και Kοινωνικής Mέριμνας, με ταυτόχρονη  παρουσία κλιμακίου εποπτών του Ε.O.Δ.Υ.

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι, αφού επισκέφθηκαν όλους τους χώρους του Γηροκομείου, εξέτασαν τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων  και συνομίλησαν με τους γέροντες και τις γερόντισσες του ιδρύματος, στην έκθεση αξιολόγησης οργάνωσης και λειτουργίας που αφορά στις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων, αναφέρουν:

«… οι τρόφιμοι ήταν φροντισμένοι και καθαροί. Οι χώροι ήταν σε καλή κατάσταση από άποψη καθαριότητας. Η Μονάδα εξασφαλίζει υγιεινή διαμονή και ασφαλή διαβίωση στους τροφίμους. Οι συνθήκες διαβίωσης των περιθαλπόμενων στο «Γηροκομείο Πειραιώς» κρίνονται εξαιρετικά καλές». «Σε όλους τους θαλάμους, τους κοινόχρηστους χώρους, καθώς επίσης και στους βοηθητικούς χώρους, επικρατούσε αυξημένη καθαριότητα και οργάνωση».

Όσον αφορά τις παρατηρήσεις – προτάσεις της έκθεσης, αναφέρεται ότι «Όλα τα απαραίτητα έγγραφα που καθιστούν ασφαλή και ομαλή τη διαμονή των ωφελούμενων, υπεδείχθησαν παρουσίας της διευθύντριας της Μονάδας και η συνεργασία μαζί της καθώς και με το υπόλοιπο προσωπικό κρίνεται ως άριστη». «Οι ηλικιωμένοι, όσοι ήταν σε θέση να δώσουν πληροφορίες, δήλωσαν πάρα πολύ ευχαριστημένοι από τις συνθήκες διαβίωσης στη μονάδα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε 57.098 ανέρχονται οι πρόσφυγες στη χώρα

Σε 57.098 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης. Στα στοιχεία υπολογίζονται και 7.638 πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε ενοικιαζόμενους χώρους από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, οι διαμένοντες σε μη οργανωμένες δομές (2.756) και εκτός δομών[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *