Έχει πολλά όπλα η επιστήμη για να αντιμετωπίσει τον καρκίνο του μαστού

Εάν κάθε γυναίκα κάνει μαστογραφία κάθε χρόνο μετά τα 40 της μηδενίζει σχεδόν την πιθανότητα να νοσήσει από καρκίνο του μαστού.

Αυτό τόνισε, μιλώντας στην ειδική εκπομπή του ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΕΝΑ, για την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού, που έκανε χθες Κυριακή το ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ, ο εξειδικευμένος ογκολόγος για το μαστό Στέφανος Ζερβούδης.

Όπως εξήγησε, ο διακεκριμένος επιστήμονας, η μαστογραφία έχει πλέον εξελιχθεί τόσο πολύ που δεν επηρεάζει σχεδόν καθόλου τον οργανισμό από την ακτινοβολία, ενώ δίνει πάρα πολλές πληροφορίες για το επίπεδο της υγείας του μαστού και μπορεί να κάνει διάγνωση ακόμη και για ενδεχόμενη κακοήθεια που υπήρχε σε βάθος δύο χρόνων.

Όλα αυτά τα στοιχεία, συνέχισε ο κ. Ζερβούδης, τα επεξεργάζεται ο γιατρός και μπορεί να καταλάβει πόσο κινδυνεύει από καρκίνο του μαστού κάθε γυναίκα.   Σε περίπτωση που διακρίνει κάποιο ίχνος κακοήθειας έχει όλα τα μέσα για να την αντιμετωπίσει και μάλιστα αν είναι σε πρώιμο στάδιο, η ίαση φθάνει ακόμη και στο επίπεδο του 100%.

Ο κ. Ζερβούδης είπε ακόμα ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να φοβούνται τη μαστογραφία γιατί είναι μια μέθοδος που μπορεί να αποβεί σωτήρια για τη ζωή τους.  Ακόμα όμως και αν κάποια γυναίκα δεν έχει προσέξει και δεν έχει προλάβει την ασθένεια υπάρχουν πολλά όπλα στην φαρέτρα της επιστήμης για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό.

Σήμερα, υπογράμμισε ο κ. Ζερβούδης, ελάχιστες φορές χρειάζεται να γίνει μαστεκτομή διότι οι όγκοι στο στήθος αφαιρούνται με προηγμένους τρόπους και παράλληλα γίνεται και πλαστική χειρουργική με αποτέλεσμα το στήθος της γυναίκας να είναι απόλυτα φυσιολογικό και να μην έχει καμία αλλοίωση.  Σε κάθε περίπτωση όμως κατέληξε, η πρόληψη είναι η βασική παράμετρος που μας οδηγεί στην πλήρη ίαση.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Οδησσός γιόρτασε μεγαλοπρεπώς την επέτειο της 25ης Μαρτίου

«Ελλάδα σε αγαπώ όπου κι αν βρίσκομαι»! Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι Έλληνες της Οδησσού οι οποίοι εόρτασαν πανηγυρικά την επέτειο της 25ης Μαρτίου με σειρά εκδηλώσεων που οργανώθηκαν με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Παντελή Μπούμπουρα και την συμμετοχή υψηλών προσκεκλημένων από την Ελλάδα. Ξεχωριστή στιγμή η μεγάλη συναυλία[…]

Περισσότερα »

Μέχρι την Πέμπτη η υποβολή αιτήσεων για τις AEN

Η Πέμπτη 13 Ιουλίου είναι η νέα προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών και αιτήσεων για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, για όσους υποψήφιους συμμετέχουν για την εισαγωγή τους με τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Τα παραπάνω αφορούν τους υποψηφίους της Πρώτης Γενικής Κατηγορίας και γνωστοποιήθηκαν με τη δημοσίευση της τροποποίησης της αρχικής προκήρυξης που προέβλεπε ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών την[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *