Η ΕΕ εξήγαγε συνολικά 4,2 εκατ. αυτοκίνητα

Το πρώτο εννιάμηνο του 2017 οι εξαγωγές των επιβατικών αυτοκινήτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, τόσο σε αξία (+ 2,3%) όσο και σε όγκο (+ 4,7%). Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξήγαγε περίπου 4,2 εκατομμύρια επιβατικά αυτοκίνητα, αξίας περίπου 94,5 δισεκατομμυρίων ευρώ συνολικά. 

Η μεγαλύτερη αγορά, για άλλη μια χρονιά, αναδείχθηκαν οι ΗΠΑ με τον συνολικό τζίρο να ανέρχεται στα 27 δισ. ευρώ, μειωμένος κατά 2,2%. Η επόμενη αγορά αναδείχθηκε η Κίνα με αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά 11,2% και με συνολικό τζίρο 14 δισ. ευρώ.

Στην τρίτη θέση των χωρών που εισάγουν αυτοκίνητα από την Ευρώπη βρέθηκε η Ιαπωνία με συνολικό τζίρο 5,4 δισ. ευρώ και αύξηση 9,9%. Σημαντική ανάπτυξη παρατηρήθηκε επίσης στους όγκους εξαγωγών της ΕΕ προς τη Νιγηρία, οι οποίοι ήταν κατά 164% υψηλότεροι. Αντίθετα, οι εξαγωγές αυτοκινήτων στην Τουρκία μειώθηκαν σημαντικά, τόσο σε όγκο (-22,1%) όσο και σε αξία (-25,9%) κατά την ίδια περίοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nissan Juke R 2.0… η συνέχεια του εξωφρενικού crossover

Nissan Juke R 2.0. Όχι, δεν πρόκειται για ένα Juke R με μοτέρ χωρητικότητας 2lt αλλά για την 2η συνέχεια του εξωφρενικού crossover με τα σωθικά του Nissan GT-R.  Έτσι, μετά την ανανέωση (αισθητική και μηχανολογική) που υπέστη το Nissan Juke για το 2015 η ιαπωνική φίρμα θεώρησε απαραίτητο να βελτιώσει και το Juke R.[…]

Περισσότερα »

Η Cadillac Escalade Lexani… ακόμη πιο πολυτελές αυτοκίνητο

Στην Αμερική εξακολουθεί και ανθεί η πολυτέλεια αλλά και το customizing και επειδή κάθε διάσημος ποδοσφαιριστής ή τραγουδιστής θέλει να έχει το δικό του ξεχωριστό αυτοκίνητο, εταιρείες σαν την Lexani Motorcars έχουν ευρύ κύκλο εργασιών. Η Lexani Motorcars ασχολείται με τη μεταποίηση πολυτελών αυτοκινήτων σε… ακόμη πιο πολυτελή αυτοκίνητα, εδώ[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *