ΕΕ: «Η κατανομή των δημοσιονομικών πόρων παραμένει στην αρμοδιότητα των ελλ. Αρχών»

«Η κατανομή των δημοσιονομικών πόρων, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, παραμένει στην αρμοδιότητα των ελληνικών Αρχών».

Αυτό απάντησε, σήμερα Tετάρτη, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για οικονομικά θέματα, Κρίστιαν Σπαρ, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο ότι η Ελλάδα έχει κάνει περικοπές στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, στο πλαίσιο της προσαρμογής του προγράμματος στήριξης και της μείωσης των κρατικών δαπανών που επιβάλουν οι θεσμοί.

Ο κ. Σπαρ ανέφερε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής, οι θεσμοί συμφωνούν με τις ελληνικές Αρχές τους δημοσιονομικούς στόχους στο σύνολό τους, αλλά η κατανομή των δημοσιονομικών πόρων παραμένει στην αρμοδιότητα των ελληνικών Αρχών.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός του πρώην υπουργείου Δημόσιας Τάξης, δηλαδή του σημερινού υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, παρέμεινε σχετικά σταθερός από το 2010 και τόνισε ότι ο προϋπολογισμός που διατίθεται στους πυροσβέστες αυξήθηκε ελαφρά (κατά 3,6%) μεταξύ του 2010 και του 2018. Συμπλήρωσε, δε, ότι ο αριθμός των πυροσβεστών στην Ελλάδα παρέμεινε σταθερός από το 2011 έως το 2018 και κατέληξε λέγοντας πως το Πυροσβεστικό Σώμα εξαιρείται από τον κανόνα που ισχύει για την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ψάχνουν» για «μαύρο χρήμα» σε 34 χώρες

Στο «μικροσκόπιο» της Aνεξάρτητης Aρχής Δημοσίων Eσόδων έχουν μπει εκατοντάδες τραπεζικοί λογαριασμοί Eλλήνων σε περισσότερες από 34 χώρες σε όλο τον κόσμο και εξετάζονται εξονυχιστικά προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ενδεχόμενο φοροδιαφυγής ή ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Oι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις με τα στοιχεία που έχουν αποστείλει οι συγκεκριμένες χώρες[…]

Περισσότερα »

8 ελληνικές επιχειρήσεις ανάμεσα στις 200 μεγαλύτερες της πΓΔΜ

Οκτώ επιχειρήσεις ελληνικών ή μεικτών συμφερόντων, περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 200 μεγαλύτερων επιχειρήσεων στην πΓΔΜ το 2016, τον οποίο εξέδωσε προσφάτως το οικονομικό περιοδικό “Capital” του εγχωρίου ομίλου “Capital Media Group”, όπως αναφέρει σε

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *