ΕΕ: Βασική προτεραιότητα ένα ασφαλές διαδίκτυο για όλους

Ενα ασφαλές διαδίκτυο για όλους και ειδικά για τα παιδιά αποτελεί βασική προτεραιότητα της ΕΕ, υπογραμμίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την ευκαιρία της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2020.

Σε κοινή δήλωσή τους έξι Επίτροποι τονίζουν ότι «η ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας και η καταπολέμηση του επιβλαβούς περιεχομένου, όπως της ρητορικής μίσους, της τρομοκρατικής προπαγάνδας, του διαδικτυακού περιεχομένου σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και της παραπληροφόρησης, αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Έχοντας στο επίκεντρο τα παιδιά, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σημειώνουν ότι «η Επιτροπή είναι προσηλωμένη στην ενίσχυση της ψηφιακής παιδείας και της παιδείας στα μέσα, υλοποιώντας τη στρατηγική της για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά και προτείνοντας ένα επικαιροποιημένο σχέδιο δράσης για την Ψηφιακή Εκπαίδευση. Στην προσεχή στρατηγική μας για τα Δικαιώματα του Παιδιού θα συμπεριλάβουμε και τα δικαιώματα των ανηλίκων στο διαδίκτυο και θα προωθήσουμε τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τον εντοπισμό και την απομάκρυνση του υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από το διαδίκτυο».

Την κοινή δήλωση υπογράφουν η εκτελεστική αντιπρόεδρος για μια Ευρώπη Έτοιμη για την Ψηφιακή Εποχή, Μαργκρέτε Βέσταγιερ, η αντιπρόεδρος για θέματα Αξιών και Διαφάνειας, Βιέρα Γιούροβα, η αντιπρόεδρος για θέματα Δημοκρατίας και Δημογραφίας, Ντούμπραβκα Σούιτσα, ο αντιπρόεδρος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν και η επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας Μαρίγια Γκαμπριέλ.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων: Το πλοίο – οι θησαυροί – ο Μηχανισμός

Έως τις 29 Ιουνίου θα παραμείνει στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο η μεγάλη περιοδική έκθεση “Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων: Το πλοίο – οι θησαυροί – ο Μηχανισμός”. Αν θα θέλαμε να ορίσουμε επιγραμματικά το Ναυάγιο των Αντικυθήρων, ώστε να συμπεριληφθούν όλες οι ιδιαιτερότητες και η σημασία του, θα το χαρακτηρίζαμε ως[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *