ΕΕΣ: Streetwork για τους αστέγους στο λιμάνι του Πειραιά

Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σε συνεργασία με την εταιρεία Procter & Gamble, συνεχίζουν να στηρίζουν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και διοργανώνουν δράση ενεργητικής προσέγγισης και εργασίας στο δρόμο (streetwork), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, στο λιμάνι του Πειραιά, από τις 11:00 έως τις 14:00.

Ο ΕΕΣ, κατόπιν χαρτογράφησης της περιοχής, θα κινητοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό του, επαγγελματίες και εθελοντές και των τριών (3) Σωμάτων του (Κοινωνικής Πρόνοιας, Νοσηλευτικής και Σαμαρειτών – Διασωστών και Ναυαγοσωστών), για την υποστήριξη των συνανθρώπων μας που διαβιούν στο δρόμο.

 

Κατά τη διάρκεια της δράσης, θα διανεμηθούν ζεστά ροφήματα και τρία διαφορετικά δέματα με ανθρωπιστικό υλικό (είδη ατομικής υγιεινής και φροντίδας, είδη βασικής διατροφής και είδη προστασίας από τις καιρικές συνθήκες) , στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στήριξης άστεγων συνανθρώπων μας που πραγματοποιεί η Procter & Gamble από κοινού με τον Ε.Ε.Σ., στις 3 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας μας.

Ταυτόχρονα, θα γίνει θερμομέτρηση και θα παρασχεθούν Πρώτες Βοήθειες και Πρώτες Βοήθειες ψυχικής υγείας. Επιπλέον οι ωφελούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους θερμαινόμενους χώρους που διαθέτει ο Δήμος Πειραιά, για την προστασία τους από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Καθόλη τη διάρκεια της δράσης θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα από την Πολιτεία και τον ΕΟΔΥ πρωτόκολλα ως προς την προσέγγιση και υποστήριξη των εν λόγω ατόμων και θα ληφθούν όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας της υγείας από την πανδημία, τόσο των ωφελούμενων όσο και του προσωπικού του οποίου θα συμμετέχει στη δράση.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός υποστηρίζοντας διαχρονικά συνανθρώπους μας που έχουν περισσότερη ανάγκη προγραμματίζει αντίστοιχες πρωτοβουλίες στην Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ελλάδα έχει πετύχει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, δηλώνει σε συνέντευξή του στο CNBC ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικαλούμενος την αποδοχή των επενδυτών απέναντι στα ελληνικά ομόλογα. Τονίζει δε, πως η Ελλάδα οδεύει φέτος για την πρώτη χρονιά ανάπτυξης μετά από την εξαετή ύφεση. Επαναλαμβάνει παράλληλα πως η δέσμευση[…]

Περισσότερα »

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, προβλέπονται Σάββατο και Κυριακή στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο αναμένονται βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα τοπικά ισχυρές στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς στο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *