Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ανά πρώην εργαζόμενο σε «On Telecoms» και PROVET Α.Ε.

Εγκρίθηκε η χορήγηση από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 1.000 ευρώ, σε κάθε μισθωτό ή άνεργο-πρώην εργαζόμενο κατά περίπτωση των δύο επιχειρήσεων, με αποφάσεις του υπουργού Εσωτερικών, της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών

Εγκρίθηκε η χορήγηση από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 1.000 ευρώ, σε κάθε μισθωτό της επιχείρησης με την επωνυμία «On Telecoms–Ανώνυμη Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών» που, κατά τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης, έχει ασκήσει το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας (άρθρο 325 ΑΚ) και πληροί τις προϋποθέσεις επιδότησης ανεργίας, λόγω επίσχεσης ή έχει λάβει καταγγελία σύμβασης εργασίας από την επιχείρηση και είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Ομοίως, εγκρίθηκε η χορήγηση από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 1.000 ευρώ, σε κάθε άνεργο-πρώην εργαζόμενο της επιχείρησης με την επωνυμία «PROVET AE-Ανώνυμη Εταιρεία Εμπορίας Κτηνιατρικών Φαρμάκων, Τροφών Μικρών Ζώων και Αξεσουάρ» που, κατά τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης, είναι εγγεγραμμένος άνεργος στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, καθώς και σε κάθε μισθωτό της εν λόγω επιχείρησης, που, κατά τη δημοσίευση της παρούσας, έχει ασκήσει το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας (άρθρο 325 ΑΚ) και πληροί τις προϋποθέσεις για να λάβει επιδότηση ανεργίας, λόγω της επίσχεσης.

Αυτά προβλέπουν αποφάσεις του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, αρμόδιας για την Καταπολέμηση της Ανεργίας, Ράνιας Αντωνοπούλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη.

Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης γίνεται, μετά από:

α) Την προσκόμιση καταλόγου από το σωματείο των δικαιούχων, στον οποίο αναγράφονται τα εξής στοιχεία:

i. Το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο κάθε δικαιούχου.

ii. Ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητά του ή ο αριθμός διαβατηρίου του, εάν πρόκειται για αλλοδαπούς.

iii. Ο αριθμός του μητρώου κοινωνικής ασφάλισής του (ΑΜΚΑ).

iv. Ο αριθμός του φορολογικού μητρώου του (ΑΦΜ).

v. Ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού του (με πρώτο όνομα του δικαιούχου τής ως άνω οικονομικής ενίσχυσης), καθώς και του Διεθνούς Αριθμού Τραπεζικού Λογαριασμού του (IBAN).

β) Σχετικό έλεγχο από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, βάσει του οποίου προκύπτει η εργασιακή σχέση με την επιχείρηση και η ανεργία ή η άσκηση του δικαιώματος επίσχεσης εργασίας εκ μέρους του εργαζομένου και η δυνατότητα επιδότησης ανεργίας, λόγω της επίσχεσης.

Οποιαδήποτε διαφορά προκύπτει μεταξύ των δικαιούχων της οικονομικής ενίσχυσης και του ΟΑΕΔ επιλύεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Eurostat: «Πρωταθλήτρια» στην ανεργία η Ελλάδα

Αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα στην ανεργία κατέγραψε η Eurostat για τον Ιούνιο. Η ανεργία στην Ελλάδα βρίσκεται στο 27,3%, 2,8 μονάδες πάνω από τη δεύτερη Ισπανία και 11 μονάδες πάνω από την τρίτη Ουγγαρία. Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Αυστρία και τη Γερμανία . Στο 27,3% διαμορφώθηκε η ανεργία[…]

Περισσότερα »

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας… έως 31 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αττική

Σήμερα Δευτέρα ανεμένονται τοπικές νεφώσεις στο νότιο Αιγαίο από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και το ξημέρωμα. Παράλληλα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, και στη συνέχεια στη Μακεδονία και τις βόρειες περιοχές της Θεσσαλίας, οι οποίες θα υποχωρήσουν το απόγευμα. Η θερμοκρασία στην ηπειρωτική[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *