ΕΦΕΤ: Ανακαλεί μπιφτέκι κοτόπουλο με σαλμονέλα

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ανακαλεί από την αγορά μπιφτέκι κοτόπουλο στο οποίο διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας.

Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία παρασκευάσματος κρέατος με τα στοιχεία:

«ΥΨΗΣΤΟΝ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ», αριθμού παρτίδας LOT 06720, με ημερομηνία ανάλωσης 09/03/2021 και ημερομηνία κατάψυξης 09/03/2020, που παράγεται από την εταιρεία «ΜΕΑΤΚΑ ΑΕ».

Στο συγκεκριμένο δείγμα διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣτΕ: «Πράσινο φως» για το άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού

Το «πράσινο φως» έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας για το πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, κρίνοντας ως συνταγματικό και νόμιμο το οικειο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργειου Υγείας_ πλην της διαταξης περι τη συμμετοχή των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων. Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος προβλεπει τη χορήγηση άδειας σε: 1) Φυσικά[…]

Περισσότερα »

Στην φυλακή ο υπεύθυνος της Energa Αρ. Φλώρος και δύο συγκατηγορούμενοι του

Στη φυλακή οδηγούνται τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση των εταιριών Energa-HellasPower, μεταξύ αυτών και ο Αριστείδης Φλώρος σύμφωνα με την απόφαση του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που επέβαλε ποινές κάθειρξης έως και 21 ετών για την μεγάλη υπόθεση μη απόδοσης φόρων και τελών που εισέπρατταν οι δύο εταιρίες. Έπειτα από συνεδρίαση[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *