ΕΦΕΤ: Ανακαλεί ρολό κοτόπουλο με σαλμονέλα

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ανακαλεί από την αγορά ρολό κοτόπουλο στο οποίο διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2020, προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένου παρασκευάσματος από κρέας πουλερικών που προορίζεται να καταναλωθεί μαγειρεμένο, με την εμπορική ονομασία «ΠΕΔΙΝΕΣ ΦΑΡΜΕΣ ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ» με ημερομηνία παραγωγής 18/11/19 και ημερομηνία λήξης 18/11/20, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται στην Ε.Ε. από την εταιρεία Pimel Trading ltd., Vasil Aprilov Blvd. 157, Plovdiv, Βουλγαρία.

Στο συγκεκριμένο δείγμα διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

 

naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά σε εργαστήριο διαλυτικών στο Ρέντη

Πυρκαγιά από αδιευκρίνιστη αιτία εκδηλώθηκε σε ισόγειο εργαστήριο διαλυτικών, στην οδό 28ης Οκτωβρίου 5 στον Αγ. Ιωάννη, στην περιοχή Ρέντη. Στην κατάσβεση της φωτιάς που έχει πάρει διαστάσεις λόγω των εύφλεκτων υλικών, επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Περισσότερα »

Ευκλ. Τσακαλώτος: Το ΚΠΙΣΝ δείχνει ότι το Δημόσιο μπορεί να αποτελεί μέρος της λύσης

Η ανάδειξη του ΚΠΙΣΝ, ως βασικού μητροπολιτικού πάρκου της πρωτεύουσας, έρχεται να αμφισβητήσει την αντίληψη ότι στην Ελλάδα ο δημόσιος τομέας είναι συνώνυμο του προβλήματος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, για τα δύο χρόνια από την παράδοση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην ελληνική πολιτεία. Σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Τσακαλώτου,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *