ΕΦΕΤ: Ανακαλεί σουβλάκια κοτόπουλο με σαλμονέλα

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ανακαλεί από την αγορά Σουβλάκια κοτόπουλο με μπέικον στα οποία διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ  και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2020, προέβη σε δειγματοληψία από υποκατάστημα (The Mart) της εταιρείας ΜΑΡΤ ΚΑΣ & ΚΑΡΥ ΑΕ στα Ιωάννινα κατεψυγμένου παρασκευάσματος από κρέας πουλερικών που προορίζεται να καταναλωθεί μαγειρεμένο, με την εμπορική ονομασία «ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ» με αριθμό Lot 06050 DQ1.2017, ημερομηνία παραγωγής 24/03/2020 και ημερομηνία λήξης 24/03/2021, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την εταιρεία Foodmaster ΑΕΒΕ.

Στο συγκεκριμένο δείγμα διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

 

naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέσω Τράπεζας οι δαπάνες των υποψηφίων στις εκλογές του Μαΐου

Μέσω τραπεζικών λογαριασμών θα διακινηθεί υποχρεωτικά το 95% των δαπανών και το 100% των εσόδων συνδυασμών και υποψηφίων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Μαΐου, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών. Η κυβέρνηση επιδιώκει τη διαφάνεια και την αποφυγή σπατάλης στις εκλογικές δαπάνες, καθώς και να καταπολεμήσει την ανακύκλωση[…]

Περισσότερα »

Κορυδαλλός: Ενας φύλακας για… 400 κρατούμενους

Της Κωνσταντίνας Πετούση… Για τραγικές συνθήκες που επικρατούν στα περισσότερα Σωφρονιστικά Καταστήματα της χώρας και που πολλές φορές, όπως υποστηρίζουν, «αγγίζουν τα όρια της αθλιότητας», μίλησαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων που ενημέρωσαν την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Για εικόνα εγκατάλειψης, έκανε λόγο στο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *