ΕΦΕΤ: Ανάκληση φυτικού υποκατάστατου τυριού

Στην ανάκληση φυτικού υποκατάστατου τυριού από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ διενήργησε δειγματοληψία σε φυτικό υποκατάστατο τυριού σε φέτες και σε συνέχεια εργαστηριακού ελέγχου του δείγματος που πραγματοποιήθηκε στην Α΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών (Τμήμα Β΄) του Γενικού Χημείου του Κράτους, ανιχνεύτηκε η παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (καζεΐνη γάλακτος), η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση.

Πρόκειται για το προϊόν «Σαρακοστιανό Νηστίσιμο Economy» σε συσκευασία 200 γρ., με ημερομηνία παραγωγής 02.03.2020 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 06.10.2020.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στην καζεΐνη και έχουν ήδη προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι μετρήσεις για τους τοξικούς ρύπους στον Ασπρόπυργο

Στην ανάγκη ολοκλήρωσης των μετρήσεων για διοξίνες και Πολυκυκλικούς Αρωματικούς Υδογονάνθρακες μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο και ιδιαίτερα στη στάχτη και σε αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, εάν υπάρχουν, σε επαρκή απόσταση από τη μονάδα και στη βασική κατεύθυνση διασποράς των καυσαερίων εστιάζουν η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, η Greenpeace και το[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *