ΕΦΕΤ: Ανάκληση κούπας λόγω αυξημένης μελαμίνης

Για διακίνηση προϊόντος, κούπες από ίνες bamboo, όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη μελαμίνης σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά επιτρεπόμενα όρια για τη χρήση τους σε επαφή με τρόφιμα ενημερώθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.), μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF).

Πρόκειται για προϊόν με την εμπορική ονομασία «NUBY Bamboo cup», προέλευσης Κίνας, με κωδικό ID5502 και αριθμό γραμμοκώδικα 0048526055029.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από τις επιχειρήσεις που το διακινούν να προβούν στην άμεση ανάκληση-απόσυρσή του από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το χρησιμοποιήσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φωτιά στο Δέλβινο και στην Αμφιλοχία

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε αγροτική έκταση στην περιοχή Μπαμπίνη Αμφιλοχίας. Εν τω μεταξύ πέντε ελληνικά μειονοτικά χωριά απειλούν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες βράδυ στην περιοχή του Θεολογου στο νομό Δελβίνου, στη νότια Αλβανία. Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης. Ενα πυροσβεστικό όχημα εστάλη για ενίσχυση από την Ηγουμενίτσα ενώ οι αλβανικές αρχές ζήτησαν βοήθεια και[…]

Περισσότερα »

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στον σιδηρόδρομο για 10 μέρες

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, με κορύφωση 24ωρη απεργία, ξεκινούν από την Τετάρτη 11 Ιουλίου έως την Παρασκευή 20 Ιουλίου οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Οι απεργιακές κινητοποιήσεις αφορούν το προσωπικό των ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ και αναμένεται να επηρεάσουν τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕσε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του προαστιακού της Αθήνας. Οι κινητοποιήσεις έχουν ως εξής: –[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *