Εφημερίδα ΕΕ: Έγκριση κρατικής επιδότησης της α΄ κατοικίας στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε στη σελίδα 6 στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η απόφαση για την έγκριση κρατικής επιδότησης της πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα.

Συνεπώς, όλοι οι πολίτες μπορούν να λάβουν συμβουλές και υποστήριξη για την προστασία της πρώτης κατοικίας τους καθώς και για τις δυνατότητες ρύθμισης των οφειλών τους, στα 39 κέντρα και Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών που λειτουργούν πανελλαδικά (τηλέφωνο για ραντεβού 213.212.57.30).

Αιτήσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας γίνονται στην διεύθυνση http://www.keyd.gov.gr/a-katoikia/

Σύμφωνα με την απόφαση προβλέπεται η διάθεση περίπου 132 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την επιδότηση των δανειακών δόσεων των ευάλωτων δανειοληπτών.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιστρέφουν οι θεσμοί στην Αθήνα – «Πυρετός» για την προανακριτική

Αναμενόμενο ήταν το αποτέλεσμα του Eurogroup όπως προεξοφλούσε και η διαρροή του ΥΠΟΙΚ, ότι η εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ δεν θα έπαιρνε χθες το «πράσινο φως» αλλά θα γίνει εντός του Μαρτίου σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. Δύο προαπαιτούμενα ήταν αυτά που έβαλαν «φρένο»[…]

Περισσότερα »

Πρωτογενές πλεόνασμα 617 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο 2018

Στα 617 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου, με την καθήλωση των δημοσίων εσόδων και τις μεγάλες επιστροφές φόρων να επιδρούν στο τελικό αποτέλεσμα. Εάν μάλιστα οι δαπάνες του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων δεν ήταν μειωμένες κατά 679 εκατ. ευρώ, τότε το πρωτογενές αποτέλεσμα στο πρώτο εξάμηνο 2018 θα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *