Έφυγε από τη ζωή ο τέως πρόεδρος των βενζινοπωλών Δ. Μακρυβέλιος

Απεβίωσε χθες Τρίτη ο τέως Πρόεδρος βενζινοπωλών και επί σειρά ετών εκπρόσωπος του κλάδου των πρατηριούχων υγρών καυσίμων  Δημήτρης Μακρυβέλιος.

Ο Δ. Μακρυβέλιος, διετέλεσε στη δεκαετία του 2000 πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας και της Ένωσης Βενζινοπωλών Νομού Αττικής, ενώ μέχρι πρότινος υπήρξε σύμβουλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπήρξε ο άνθρωπος που υπερασπίστηκε με ζήλο τα συμφέροντα των επιχειρήσεων εμπορίας και διάθεσης υγρών καυσίμων, ενώ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο  στη θεσμοθέτηση του πλαισίου για την απευθείας πρόσβαση των πρατηριούχων στα διυλιστήρια, μια μεταρρύθμιση που έδωσε διαπραγματευτική ισχύ στους βενζινοπώλες έναντι των εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών.

Υπήρξε επίσης μαχητής ενάντια στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών, καθώς μέσα από παρεμβάσεις του αποκάλυπτε κυκλώματα φοροδιαφυγής,  παράνομης διακίνησης αλλά και νοθείας καυσίμων.

Παράλληλα,  συμμετείχε και ως εκπρόσωπος του κλάδου, σε διαβουλεύσεις με τις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Μεταφορών για νομοθετικές ρυθμίσεις και παρεμβάσεις σχετικά με τον ανταγωνισμό, την οργάνωση του κλάδου των πετρελαιοειδών αλλά και της φορολογίας των καυσίμων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *