Έφυγε από την ζωή ο Φίλιππος Κοτέας

Ένας από τους πλέον επιφανείς δικηγόρους του Πειραιά, ο Φίλιππος Κοτέας, έφυγε προχθές (29/9) από κοντά μας για το τελευταίο ταξίδι της ζωής του.

Ο Φίλιππος Κοτέας διακρινόταν πάνω από όλα για το ήθος του, στη συνέχεια για την κατάρτισή του και μετά για την προσήλωσή του στις αρχές και στις αξίες με τις οποίες είχε γαλουχηθεί.

Όσοι τον είχαν γνωρίσει προσωπικά θυμούνται πάντα το καλοσυνάτο του χαμόγελο, την σπινθηροβόλα ματιά του και την σταθερή του άποψη στα ζητήματα που αφορούσαν την πολιτική και την κοινωνία.

Από μικρός είχε ενταχθεί στην Ανανεωτική Αριστερά και μάλιστα για τα πολιτικά του φρονήματα είχε εξοριστεί στη Μακρόνησο.

Στην επιστροφή του αγωνίστηκε σκληρά και διακρίθηκε ως δικηγόρος και βοηθούσε πάντα του νεαρότερους συναδέλφους του για να ορθοποδήσουν.  Δεν ζήτησε ποτέ τίποτα, δεν διεκδίκησε κανένα αξίωμα, δεν θέλησε ποτέ να πάρει κάτι που δεν του ανήκε ή που δεν το δικαιούταν.

Τη στιγμή που δεκάδες συνάδελφοί του εξαργύρωσαν την κομματική τους διαδρομή και την παρουσία τους στη Μακρόνησο, με θέσεις και αξιώματα, ο Φίλιππος Κοτέας έμεινε παγερά αδιάφορος απέναντι σε όλα αυτά.

Ήθελε πάντα να διακρίνεται στον επαγγελματικό και κοινωνικό του περίγυρο με την αξία του και τις δεξιότητές του και ποτέ δεν χρησιμοποίησε πλάγιους τρόπους για να πετύχει κάτι.

Σίγουρα η κοινωνία του Πειραιά και ο δικηγορικός κόσμος θα αισθανθούν στη συνέχεια την απουσία του Φίλιππου Κοτέα, γιατί θα λείπει ο μειλίχιος λόγος του, οι ξεκάθαρες απόψεις του και η υποστηρικτική του παρουσία όπου υπήρχε ανάγκη.

Δυστυχώς ο κορωνοϊός δεν επέτρεψε σε όσους ήθελαν να του πουν από κοντά το τελευταίο αντίο, να παραβρίσκονται στην εξόδιο ακολουθία και αυτό σίγουρα είναι κάτι που τους στεναχώρησε.  Θα τους συντροφεύει και θα τους παρηγορεί, όμως,  η αιώνια μνήμη του.

 

Ν.Π.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάνω από το όριο συναγερμού το όζον σε περιοχές της Αττικής

Λόγω και του καύσωνα, τα επίπεδα όζοντος στην ατμόσφαιρα της Αττικής ξεπέρασαν το μεσημέρι του Σαββάτου το όριο ενημέρωσης του κοινού, και σε ορισμένες περιοχές και το όριο συναγερμού. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, στο σταθμό μέτρησης των Θρακομακεδόνων το όζον έφτασε τα 301 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, με όριο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *