Εγκαίνια έκθεσης «Τριήρεις τα “Ξύλινα τείχη” της Ελευθερίας και των Αρχών της Δημοκρατίας»

Την έκθεση «Τριήρεις τα ‘Ξύλινα τείχη’ της Ελευθερίας και των Αρχών της Δημοκρατίας» του Ευάγγελου Ν. Γρυπιώτη, φιλοξενεί ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου  στις 7 το απόγευμα στο Village Shopping&more (Θηβών 228).

H Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου και οι σχολικές επιτροπές από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν αυτή την ιδιαίτερη έκθεση ιστορικής μνήμης.  Πρόκειται για μια έκθεση εκπαιδευτικού χαρακτήρα με σπάνια εκθέματα και διαδραστικές παρουσιάσεις. Για πρώτη φορά οι επισκέπτες θα γίνουν οι ίδιοι ναυμάχοι  αφού έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις φάσεις και στην εξέλιξη της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Η έκθεση αποτελεί μέρος της συλλογής «Ταξίδι στα κύματα της Ιστορίας» του υπό σύσταση Microshipbuilding Museum.

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη των:

Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γενικού Επιτελείου Ναυτικού,

Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών,

Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη,

Δήμου Παλαιού Φαλήρου,

Village Shopping &more,

Eκδόσεις ΑΡΤΕΟΝ,

Libreria Espaniola Books-Νικολόπουλος,

Microshipbuilding.com.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την έκθεση εκτός από τα σχολεία μπορεί να επισκεφθεί και το κοινό κάθε Τετάρτη από τις 6.00μ.μ.-8.00 μ.μ. και Κυριακή από τις 11.00 π.μ.-13.00 και θα διαρκέσει έως τις 10 Απριλίου.

Για οργανωμένες επισκέψεις, τα σχολεία μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Παιδείας Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη στο τηλ. 2132075334.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διορισμός του πρώτου Εποπτικού Συμβουλίου της ΑΕΠΙ αποτελούμενου από δημιουργούς

Ουσιαστικό βήμα για τον έλεγχο λειτουργίας της ΑΕΠΙ από τους δημιουργούς:  η Yπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου  υπέγραψε την απόφαση για τον διορισμό του πρώτου Εποπτικού Συμβουλίου της ΑΕΠΙ αποτελούμενου από δημιουργούς, σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 10 του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου 4481/17, υιοθετώντας την ομόφωνη πρόταση των τριών σωματείων[…]

Περισσότερα »

Η Αλεξάνδρα Ούστα στο “Κανάλι Ένα” την Παρασκευή

Η Αλεξάνδρα Ούστα θα φιλοξενηθεί στη Ραδιοφωνική εκπομπή “σε πρώτο ενικό” των Νίκου Παπαϊωάννου και Σπύρου Μιχαλόπουλου στο Κανάλι Ένα στους 90,4 (www.kanaliena.gr). Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου από τις 17.00 έως τις 19.00 η δημοφιλής ηθοποιός θα τα πει ζωντανά και θα διαλέξει τις αγαπημένες της μουσικές

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *