Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εγκαίνια της 34ης Έκθεσης Βιβλίου στο Πασαλιμάνι (video)

0 σχόλια ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Σε μια βραδιά-ορόσημο για το βιβλίο ως πολιτιστικό αγαθό  τελέστηκαν χθες στο Ίδρυμα  Λασκαρίδη» τα εγκαίνια της «34ης Έκθεσης Βιβλίου»  που πραγματοποιείται στο Πασαλιμάνι. Η Έκθεση, που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά,  τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και της Περιφέρειας Αττικής και  περιλαμβάνει περίπτερα  δεκάδων εκδοτικών οίκων από όλη την Ελλάδα, με πάνω από 50.000 τίτλους βιβλίων.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο θερινό πολιτιστικό γεγονός του Πειραιά, το οποίο επέστρεψε μετά από δύο χρόνια απουσίας με πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς, εικαστικά δρώμενα.

Ο Δήμος Πειραιά, συμμετέχει στην Έκθεση με περίπτερο, όπου ο επισκέπτης μπορεί να προμηθευτεί τον τουριστικό οδηγό της πόλης, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αξιοθέατα και τις ομορφιές του Πειραιά, καθώς επίσης να ενημερωθεί για τα προγράμματα της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και για τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4 FM». Επίσης για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα αστικής  ασφάλειας «BeSecure – FeelSecure» και για το πρόγραμμα ενημέρωσης για την Ευρωπαϊκή Ένωση,  «Europe Direct» του Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε στα εγκαίνια της 34ης Έκθεσης Βιβλίου και απηύθυνε χαιρετισμό. Μεταξύ άλλων εξέφρασε την ικανοποίηση του για την διεξαγωγή της έκθεσης τονίζοντας πως πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός που αποτελεί θεσμό για τον Πειραιά. Επιπλέον χαρακτήρισε σημαντικό για την πόλη μας το γεγονός ότι την έκθεση επισκέπτεται  κόσμος και από άλλες περιοχές της Αττικής.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε ξανά στην έκθεση βιβλίου στο Πασαλιμάνι,  σε έναν από τους σημαντικότερους και μακροβιότερους θεσμούς της πόλης μας, που επέστρεψε μετά από δύο χρόνια απουσίας, λόγω πανδημίας. Χαίρομαι ιδιαιτέρως, που εκπροσωπείται όλη η πόλη σήμερα εδώ. Εκείνο που χαρακτηρίζει  τον Πειραιά είναι  ότι είμαστε όλοι  μία οικογένεια, ανεξάρτητα αν ανήκουμε σε διαφορετικές παρατάξεις και ιδεολογικές προσεγγίσεις κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.   Η έκθεση βιβλίου προσελκύει επισκέπτες όχι μόνο από τον Πειραιά, αλλά από όλη την Αττική, οι οποίοι έρχονται εδώ, προκειμένου να διαλέξουν βιβλία, να απολαύσουν τη βόλτα τους σε ένα πιο από τα πιο ωραία σημεία της πόλης μας. Εμείς ως δημοτική αρχή σε συνεργασία με το Σύλλογο Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά στηρίζουμε αυτόν τον θεσμό για την πόλη μας.

Βασικό μέλημα είναι η διάδοση του βιβλίου, είναι τα θέματα αξιών, είναι η πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης μας γενικότερα. Τα βιβλία έχουν μία ιδιαίτερη σημασία για την ανάπτυξη ενός ανθρώπου, κυρίως των νέων. Είναι μέσο γνώσης, ψυχαγωγίας και προβληματισμού. Παράλληλα όμως, μέσω της έκθεσης βιβλίου, ενισχύονται δεκάδες βιβλιοχαρτοπώλες στην πόλη μας, όπως και συγγραφείς του Πειραιά, έχοντας τη δυνατότητα να προβάλλουν και να προωθήσουν τη δουλειά τους, σε ένα πιο μεγάλο, σε ένα πιο ευρύ, πιο ανταγωνιστικό κοινό.

Προσκαλώ λοιπόν και εγώ από την πλευρά μου, τον κόσμο και  όλους τους φίλους του βιβλίου να έρθουν στον Πειραιά έως τις 19 Ιουνίου. Θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων,  συναντήσεις με συγγραφείς. Θέλω να ευχαριστήσω και εγώ το ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Νομίζω ότι είναι ο ιδανικότερος χώρος στην πόλη μας, θα έλεγα μαζί με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, ώστε να ξεκινάει  από εδώ η έκθεση βιβλίου. Εύχομαι καλή επιτυχία στην έκθεση».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Θοδωρής Καπράλος, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης Δηµήτρης Καρύδης, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Αθηνά Χαρβαλάκου – Γλύκα, η Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Κυριακή Μπουρδάκου, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκης κ.α.

Η 34η Έκθεση Βιβλίου, θα διαρκέσει έως τις 19 Ιουνίου 2022

Ώρες λειτουργίας: 19.00 – 23.00

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες:,