Εγκρίθηκαν οι αλλαγές στη σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Τον διορισμό της Mairead McGuinness ως επιτρόπου και την αλλαγή χαρτοφυλακίου του εκτελεστικού αντιπροέδρου Valdis Dombrovskis ενέκρινε την Τετάρτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η μέχρι τώρα αντιπρόεδρος του ΕΚ Mairead McGuinness (Ιρλανδία) αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της επιτρόπου αρμόδιας για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και την Ένωση Κεφαλαιαγορών. Ο διορισμός της εγκρίθηκε με 583 ψήφους υπέρ, 75 κατά και 37 αποχές.

Η αλλαγή χαρτοφυλακίου του εκτελεστικού αντιπροέδρου της Επιτροπής Valdis Dombrovskis (Λετονία) εγκρίθηκε με 515 ψήφους υπέρ, 110 κατά και 70 αποχές. Στην αρμοδιότητά του περνούν πλέον τα θέματα εμπορίου.

Ο ανασχηματισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν αναγκαίος λόγω της παραίτησης του επιτρόπου εμπορίου Phil Hogan στα τέλη Αυγούστου.

Η καταλληλόλητα των δύο υποψηφίων για τα νέα τους χαρτοφυλάκια αξιολογήθηκε από τους ευρωβουλευτές κατά τη διάρκεια τρίωρων δημόσιων ακροάσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 2 Οκτωβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρίσιμες εκλογες σήμερα για τους Τούρκους…

Με νωπή την ένταση και σε κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας άνοιξαν οι κάλπες για τις πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων χρόνων στην Τουρκία. Το μέχρι πρότινος κυρίαρχο ΑΚΡ ζητά την αυτοδυναμία που δεν κατάφερε να πάρει πριν από πέντε μήνες, τα μικρότερα κόμματα ελπίζουν σε ενίσχυση που θα τους φέρει σε[…]

Περισσότερα »

Κομισιόν: Κίνδυνος να μην επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι για την Ελλάδα

Την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην ελληνική οικονομία μετά την έξοδο από το μνημόνιο, αλλά και τον κίνδυνο να μην επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, υπογραμμίζουν οι αρμόδιοι επίτροποι Βάλντις Ντομπρόβκσις και Πιερ Μοσκοβισί.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *