Εγκρίθηκαν τα κονδύλια για ΚΕΑ και επίδομα στέγασης

Εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 56.870.062,16 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) σχετικά με την κάλυψη της δαπάνης για την καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) τον Σεπτέμβριο του 2019.

Αυτό προβλέπει απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Παράλληλα, με ξεχωριστή υπουργική απόφαση, εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 35.100.000,00 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής της πληρωμής του επιδόματος στέγασης τον Σεπτέμβριο του 2019.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θοδωρής Ασβεστόπουλος

Θοδωρής Ασβεστόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συμφωνία Eμπορικής σύνδεσης Ε.Ε. – Ουκρανίας

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη συμφωνία σύνδεσης ΕΕ – Ουκρανίας, η οποία περιλαμβάνει ολοκληρωμένο σχέδιο ελεύθερου εμπορίου. Την ίδια στιγμή, η συμφωνία εγκρίθηκε και από το ουκρανικό κοινοβούλιο στο Κίεβο. Η συμφωνία θα δημιουργήσει μια σε βάθος πολιτική ένωση και οικονομική ολοκλήρωση μεταξύ ΕΕ και Ουκρανίας και θα επιτρέψει την[…]

Περισσότερα »

Επί τάπητος και νέα παράταση από την τρόικα αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος

Επί τάπητος το ζήτημα μιας επιπλέον παράτασης 30 ημερών –πέραν της δίμηνης που δόθηκε στο υφιστάμενο Μνημόνιο – τέθηκε στο Euroworking Group: Οι δανειστές τηρούν στάση αναμονής με το βλέμμα στραμμένο στην 29η Δεκεμβρίου με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικα που είναι στην Αθήνα να επιδεικνύουν χαρακτηριστική … «χαλαρότητα». Το[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *