Εγκρίθηκε η πρώτη κρατική επιδότηση δόσης στεγαστικού

Εγκρίθηκε η πρώτη κρατική επιδότηση δόσης στεγαστικού δανείου σε οφειλέτη ο οποίος ρύθμισε τις οφειλές του, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της κύριας κατοικίας (με βάση το Ν. 4605/2019), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Η κρατική αυτή επιδότηση αφορά το 40% της μηνιαίας δόσης για δάνειο ύψους περίπου 80.000 ευρώ με υποθήκη την κύρια κατοικία. Ο δανειολήπτης που πληρούσε όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, είχε υποβάλει τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, η οποία κατέληξε σε ρύθμιση δόσεων για διάστημα 24 ετών.

Μέχρι και σήμερα, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της κύριας κατοικίας, έχουν υποβληθεί και διαβιβαστεί στις τράπεζες 140 αιτήσεις, ενώ 17 προτάσεις ρύθμισης δανείων έχουν ήδη δοθεί από τις τράπεζες προς τους δανειολήπτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ: Παρών στην εργατική πρωτομαγιά

Της Κωνσταντίνας Πετούση… Κάλεσμα στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ, στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, απευθύνει η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ στους εργαζόμενους του Ομίλου με απώτερο στόχο -όπως σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωση- την καλύτερη ομογενοποίηση όλων των εργαζομένων του Ομίλου. Ειδκότερα αναφέρουν ότι 《η εργατική[…]

Περισσότερα »

Στον ανακριτή το μεσημέρι ο Χριστόδουλος Ξηρός

Στον ανακριτή οδηγείται το μεσημέρι προκειμένου να απολογηθεί ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος αντιμετωπίζει κακουργηματικού τύπου κατηγορίες για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης και διακεκριμένη οπλοκατοχή. Σύμφωνα με χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στο κρησφύγετο του Ξηρού, οι τρομοκράτες ετοίμαζαν χτύπημα, με εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών, προκειμένου να απελευθερώσουν από τις φυλακές Κορυδαλλού[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *