Ειδική ενημέρωση για το Πρόγραμμα «Γέφυρα» στα μέλη του ΒΕΠ

Ειδική ενημέρωση προς τα μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου για το Πρόγραμμα «Γέφυρα», που αφορά επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία, έκανε μέσω τηλεδιασκέψης ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης.

Μιλώντας στο Κανάλι Ένα και την Ιώαννα Μάζη ο πρόεδρος του ΒΕΠ, Ανδριανός Μιχάλαρος σχολίασε ότι «πρέπει να χρησιμοποιήσουμε  όλα τα μέσα για να παραμείνουν ανοιχτές οι επιχειρήσεις και να πείσουμε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις προς αυτή την κατεύθυνση».

Με το Πρόγραμμα «Γέφυρα» η κυβέρνηση επιδοτεί για εννέα μήνες τα στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια με υποθήκη στην κύρια κατοικία όσων επλήγησαν από την  “Covid-19”. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν τα μέλη του ΒΕΠ από τον κ. Κουρμούσης, δικαίωμα ένταξης στο Πρόγραμμα έχουν οι ακόλουθες κατηγορίες δικαιούχων:

  • Φυσικά πρόσωπα εργαζόμενοι σε κλάδους που έχουν πληγεί, άνεργοι που λαμβάνουν έκτακτη στήριξη, ελεύθεροι επαγγελματίες σε πληγέντες κλάδους
  • Φυσικά πρόσωπα με σημαντική μείωση του μηνιαίου μισθού τους
  • Επαγγελματίες που παρουσίασαν μείωση της εμπορικής δραστηριότητάς τους (μειωμένος ΦΠΑ άνω του 20%, λαμβάνοντας υπόψη το 2ο τρίμηνο 2020 σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2019)
  • Δικαιούχοι που έλαβαν ενίσχυση με τη μορφή της επιστρεπτέας προκαταβολής
  • Φυσικά πρόσωπα που εντάσσονται στον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»
  • Ιδιοκτήτες ακινήτων που λαμβάνουν μειωμένο ενοίκιο.

Κατά την συζήτηση ο κ. Κορμούσης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι για όλες αυτές τις κατηγορίες πληγέντων παρέχεται επιδότηση, τόσο για τα εξυπηρετούμενα, όσο και για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Υπενθύμισε μάλιστα πως οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόσο «αξίζουν» οι τραπεζικές μετοχές μετά τις ΑΜΚ

Ενα νέο τοπίο διαμορφώνει η ανακεφαλαιοποίηση σε συνδυασμό με την πορεία των μετοχών στο ταμπλό. Πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά του ΤΧΣ και των ιδιωτών με τα σημερινά δεδομένα. Το dilution και ο «άγνωστος X» των CοCοs. Η αποτίμηση με βάση το P/BV. Στην τρίτη συνεχόμενη ανακεφαλαιοποίηση, η οποία είναι κρίσιμο[…]

Περισσότερα »

“Στραβοπάτημα” του ΔΝΤ και στις μειώσεις των μισθών

Η δημοσιονομική προσαρμογή και οι μεγάλες περικοπές μισθών που ακολούθησε η Ελλάδα δεν βελτίωσαν την ανταγωνιστικότητα και -πολύ περισσότερο- οδήγησαν σε πτώση την παραγωγικότητα, είναι το γενικό συμπέρασμα νέας έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) με τίτλο «Προσαρμογή στις χώρες της Ευρωζώνης με ελλείμματα: πρόοδος, προκλήσεις και πολιτικές». Είναι η[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *