Ειδήσεις και νέα από τον Πειραιά και την πλατεία Κοραή

Του Νίκου Παρασκευά

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το θέμα της αξιοποίησης του Πύργου του Πειραιά.  Όλα τα διαδικαστικά θέματα τελείωσαν, έγινε η αποδοχή των επενδυτών που είχαν υποβάλλει πρόταση για μακροχρόνια μίσθωση και αξιοποίηση του κτηρίου και πλέον είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει το μέρος της επιλογής αναδόχου και της διαδικασίας της έναρξης εργασιών αποκατάστασης και διαμόρφωσης των χώρων του κτηρίου.  Εκτιμάται ότι σε δύο χρόνια περίπου από την έναρξη των εργασιών το έργο θα έχει παραδοθεί.

Εξελίσσονται με ικανοποιητικό ρυθμό τα έργα ανάπλασης της Λεωφόρου Ειρήνης στο Νέο Φάληρο.  Εκτιμάται ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Απριλίου.

Με ρυθμό… πολυβόλου εντάσσονται από το Δήμο έργα στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ).  Ο στόχος είναι να προλάβει ο Δήμος τις προθεσμίες και να γίνουν όλα τα έργα που έχουν προβλεφθεί για να αξιοποιηθεί ολόκληρο το κονδύλι που έχει εγκριθεί και είναι ύψους 80 εκατ. ευρώ.

Ο Σταύρος Κοσκωτάς κάθισε για πρώτη φορά την περασμένη Δευτέρα στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, μετά την παραίτηση του Κώστα Νιζάμη.   Ο κ. Κοσκωτάς εξελέγη  με 52 ψήφους.   Από τα παράξενα της απλής αναλογικής, αν αναλογιστούμε ότι υποψήφιοι άλλων συνδυασμών με 800 και 900 ψήφους βρέθηκαν εκτός Δημοτικού Συμβουλίου.  Πολυφωνία ναι, δικαιοσύνη όμως;

Επίθεση στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Πειραιά, Αλέξανδρο Τζεφεράκο, έκανε η σύμβουλος του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», Μαίρη Σταθάκη, η οποία θυμήθηκε ότι προ τριετίας είχε κάνει σεξιστικό σχόλιο σε βάρος της.   Ο κ. Τζεφεράκος ευχαρίστησε την κα. Σταθάκη για την καλή της μνήμη, της υπενθύμισε όμως ότι είναι κάπως επιλεκτική καθώς λησμόνησε ότι της είχε ζητήσει συγνώμη τότε και της θύμισε ότι είναι γυναικολόγος γιατρός και στα τριάντα χρόνια που υπηρετεί αυτό το χώρο έχει δώσει τη δυνατότητα να γίνουν γονείς σε χιλιάδες ζευγάρια χωρίς να λαμβάνει υπόψη του ιδιαιτερότητες, καταστάσεις και διαφορές.

Χώρο έκτασης 23 τ.μ. παραχώρησε ο Δήμος Πειραιά, στο Υπουργείο Οικονομικών, στο κτήριο που διαθέτει πάνω από πολυκατάστημα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ στην 34ου Συντάγματος, προκειμένου να λειτουργήσει γραφείο υποστήριξης δανειοληπτών του Δήμου Πειραιά.

Εμπλοκή της τελευταίας στιγμής προέκυψε στο θέμα της εξαγοράς του οικοπέδου που λειτουργούσε παλιά το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ «ΔΕΛΦΙΝΑΚΙΑ» στο Νέο Φάληρο.   Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει την εξαγορά του οικοπέδου, στον Προϋπολογισμό του Δήμου έχει προβλεφθεί κονδύλι για τη σχετική δαπάνη, όμως το θέμα δεν μπορεί να προχωρήσει γιατί λείπει το 3% των ιδιοκτητών! Το 97% των ιδιοκτητών έχει συμφωνήσει στο τίμημα και έχει δώσει την έγκριση για να γίνει η εξαγορά, όμως για ένα ελάχιστο ποσοστό ιδιοκτητών που δεν βρίσκονται  είτε γιατί ζούνε εκτός Ελλάδας είτε γιατί έχουν αποβιώσει, όλη η υπόθεση έχει μπλοκάρει.   Γίνονται προσπάθειες πάντως, από πλευράς Δήμου, για να βρεθούν αυτοί οι ιδιοκτήτες και να κλείσει ευνοϊκά η υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Α. Πόντας κατά Γ. Καμίνη

Βολές κατά του Γιώργου Καμίνη εξαπέλυσε ο συνυποψηφιός του και επικεφαλής της κίνησης ΕΔΕΜ Α. Πόντας, σχολιάζοντας δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων ότι δεν θα παραιτηθεί από τη δημαρχία εάν εκλεγεί στην ηγεσία της Κεντροαριστεράς. Ο κ. Πόντας κάλεσε τον κ. Καμίνη να απαντήσει τι προτίθεται να κάνει εφόσον δεν εκλεγεί «πρόεδρος[…]

Περισσότερα »

«Πρωτοβουλία Πειραιάς… ΝΑΙ στην Ευρώπη» στο ΕΒΕΠ

Ηχηρό μήνυμα για την παραμονή της Χώρας μας στην Ευρωζώνη και την Ευρώπη, έστειλαν Βουλευτές και μέλη των παραγωγικών, επιστημονικών και κοινωνικών φορέων του Πειραιά, οι οποίοι απαρτίζουν την «Πρωτοβουλία, Πειραιάς… ΝΑΙ στην Ευρώπη»,  σε κοινή συνέντευξη τύπου, που πραγματοποίησαν, με αφορμή τις τελευταίες, δραματικές πολιτικοοικονομικές εξελίξεις, την Τετάρτη 1[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *